Klicsko kórházba küldte ellenfelét

Kubrat Pulev, Vlagyimir Klicsko, boksz
GERMANY, Hamburg : Ukrainian heavyweight boxing world champion Wladimir Klitschko cheers (L) after knocking down Bulgarian challenger Kubrat Pulev in the IBF, IBO, WBO and WBA title bout at the O2 arena on November 15, 2014 in the northern German city of Hamburg. Klitschko defeated Pulev. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét Vlagyimir Klicsko, az ukrán kiütéssel győzte le szombat este Hamburgban az eddig veretlen bolgár Kubrat Pulevet, akit a mérkőzést követően kórházba kellett vinni.

A 33 éves bolgár ökölvívót a mérkőzést követően arccsonttöréssel, felsőállkapocs-sérülésekkel és erős agyrázkódással kórházba kellett vinni, közölte Stephan Bock ringorvos.

"Mindig azt kívánom, hogy a sportolók épek legyenek a küzdelem végeztével. De hát ilyen a sport" - mondta erre reagálva Klicsko, aki 5,7 millió dollárral lett gazdagabb. Ellenfelét a kórházban az vigasztalhatja, hogy ezért a nagy verésért ő is kapott 1,4 millió dollárt.

Igazi KO-győzelem volt Forrás: AFP/John MacDougall

Az ukrán ökölvívó pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Győzelme után sietett vissza Nashville-be, menyasszonya, az amerikai színésznő Hayden Panettiere ugyanis december elejére gyermeket vár, de az orvosok szerint bármikor megindulhat a szülés.