Vágólapra másolva!
Elhunyt Ilija Pantelic, korábbi jugoszláv válogatott futballkapus, aki arról volt nevezetes, hogy első kapusként ért el mesterhármast egy meccsen. 72 éves volt.

Pantelic az FK Bak-ban kezdte pályafutását, majd szerepelt a Radnickiben, aztán 1961-ben a Vojvodinához igazolt, ahol 176 bajnokin 6 gólt szerzett, mindet tizenegyesből.

A Vojvodinával egyszeres jugoszláv bajnok volt, majd Franciországban légióskodott, ahol a Marseille-nél, a PSG-nél és a Bastiában is megfordult, előbbivel nyert bajnokságit és kupát is.

Legemlékezetesebb meccsét 1963-ban játszotta, amikor a Tresnjevka ellen a Vojvodina három büntetőt is kapott, ő pedig mindhármat belőtte, így első kapusként jegyzett mesterhármast tétmeccsen. Később ugyanez a bravúr összejött a paraguayi Jose Luis Chilavertnek, aki 1999-ben, a Velez Sarsfield kapusaként lőtt be három 11-est a Ferro Carril Oeste elleni meccsen.

Pantelic 18-szor védett a jugoszláv válogatottban, első meccsét éppen Budapesten játszotta 1964. október 25-én, a végeredmény 2-1 lett a magyarok javára.