Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere bevallotta, 2003-ban nagyon közel járt ahhoz, hogy elcsábítsa az akkor 16 éves Lionel Messit, illetve Gerard Piquét a Barcelona akadémiájáról.

"Nem akart költözni. Végülis, jobb volt neki Barcelonában" - magyarázta Wenger, miért hiúsult meg a hőn áhított transzfer 2003-ban, egy évvel azelőtt, hogy Messi bemutatkozott volna az első csapatban. Az argentin azonban maradt, így aztán Wengernek "be kellett érnie" egy másik akkor még ismeretlen Barcelona-ifjonc, Cesc Fabregas érkezésével, aki később aztán az Ágyúsok csapatkapitányává vált és nyolc éven át szolgálta a csapatot hazaigazolása előtt.

A Goal.com a nyilatkozaton felbuzdulva összeszedte azon jelenkori csillagok listáját, akikről a francia edzőzseni korábban elismerte, már berobbanásuk előtt szerződtetni akarta őket, ám lecsúszott róluk. A lista igen veretes: Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Diego Costa, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Luis Suárez, Juan Mata, Yaya Toure és Didier Drogba szerepel rajta a már említett Messi-Piqué pároson kívül.

Wenger kommentárjai az elszalasztott játékosokról:
Lionel Messi: "Nem akart költözni. Végülis, jobb volt neki Barcelonában."

Cristiano Ronaldo: "Mit bánok a legjobban? Olyan közel voltam hozzá, hogy szerződtessem Cristiano Ronaldót...ez persze a mai napig fáj".

Paul Pogba: "Érdeklődtünk utána. Próbáltuk elérni, hogy hozzánk jöjjön, de nagyon gyorsan aláírt a Juventushoz."

Diego Costa: "Igen, akartam Costát, de az az üzlet hamar meghiúsult."

Eden Hazard: "Igen, vinni akartam, az anyagiak jelentették az akadályt, a Chelsea-vel ilyen téren nem versenyezhettem."

Zlatan Ibrahimovic: "Tizenhat éves volt. Meghívtam, hogy eddzen az első csapattal párszor, de nem akart."

Gareth Bale: "Nem vittük, mert ott volt nekünk Ashley Cole és Gael Clichy... Azt kell mondjam, óriási hiba volt, tekintve, hogy hogy játszik középpályásként."

Luis Suárez: "Akart-e csatlakozni hozzánk? Nem akarok többet ezzel az esettel foglalkozni - azon üzletek egyike, amik nem működtek."

Juan Mata: "Mata hasonló típus, mint Cazorla. Nem emlékszem, milyen sorrendben történtek az események, de érdeklődtünk utána."

Yaya Touré: "A legnagyobb megbánásaim között van. Volt egy egyezsége velünk, de ő elment Ukrajnába."

Gerard Piqué: "Fabregast, Messit és Piquét is vinni akartuk, de csak Fabregast sikerült."

Didier Drogba: "Fájt rá a fogam, mikor Le Mansban játszott. Tudtam, hogy ott van egy jó játékos, és akartam őt."