Milliárdos befektetőtársat kapott Bill Gates

siker befektetés pénz teljesítmény
Vágólapra másolva!
Úgy fest, hogy ismét magára talált az általunk már többször is emlegetett spanyol építőipari óriás, az FCC. Mindehhez az is kellett, hogy az elsősorban távközlésben mozgolódó, de építőiparban is jelen lévő Carlos Slim segítő kezet nyújtson az igencsak eladósodott cégnek. Ennek köszönhetően az árfolyam több meghatározó ellenállást is legyűrni látszik, ami kedvező beszállási pontot eredményezhet.
Vágólapra másolva!

Óriási fegyverténynek számít egy vállalat számára, ha sikerül maga mögött tudni a világ egyik meghatározó befektetőjét. Ráadásul az építőiparban, illetve hulladék- és vízgazdálkodásban tevékenykedő spanyol FCC-nek mindjárt két mogul is jutott, ugyanis Bill Gates után úgy néz ki, hogy a világ második leggazdagabb embereként is ismert mexikói Carlos Slim siethet a vállalat segítségére.

Persze nem mondott mindenki igent az FCC-nek, korábban ugyanis sokáig úgy nézett ki, hogy Soros György lehet majd Gates tulajdonostársa. Az egyeztetések azonban nem vezettek sikerre. AZ FCC-ről szóló korábbi írásainkról itt olvashat.

Kedvező fogadtatása volt Slim érkezésének

Mindemellett az FCC technikai képe is igen jól fest, miután az elmúlt napokban olyan meghatározó ellenállásokon jutott túl az árfolyam, mint a 200 napos mozgóátlag, illetve az év eleje óta tartó csökkenő trendvonal. Ebben pedig vitathatatlanul kulcsszerepet játszhat Slim érkezése is.

Felpattanás esetén első körben a 17 eurós szintet célozhatná meg a jelenleg 15,6 euró közelében mozgó papír. További ellenállásokat pedig 18,3, illetve 21 euró környékén találhatunk.

Nagyban rontana a technikai képen, ha az árfolyamnak nem sikerülne megragadnia meghatározó ellenállásai felett. A pesszimizmust pedig tovább erősítené, ha a 14,7 eurónál lévő támasz is elesne.

Figyelmezető jelzés lehet, hogy egyelőre nem tudott tartósan megpattanni a korábban markáns ellenállásként működő szintekről. Ma például már járt a fontos szintek alatt is az árfolyam, igaz közben sikerült is visszatérnie föléjük. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy jelenleg a kitörést követő visszateszttel állunk szemben, ami kedvező beszállót kínálhat fel.

FCC napi grafikon (Madrid) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikon inkább a 18 euró közeli ellenállás megcélzását erősíti. Egyrészt az elmúlt években inkább ez a szint játszott kulcsszerepet az árfolyammozgás terén, másrészt éppen itt húzódik a 76,4 százalékos Fibonacci-vonal is.

Ebben az esetben egy kedvező hozam/kockázat aránnyal kecsegtető befektetéssel állunk szemben. A lehetséges hozam ez esetben legalább duplája az elszenvedhető veszteségnek, amennyiben a veszteséget 14,5 euró környékén elvágjuk.

FCC heti grafikon (Madrid) Forrás: AmiBroker, Investor.hu