Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Diósgyőr együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. A gólt az egykori DVTK-s Gohér lőtte, a felcsútiak edzőjét, Benczés Miklóst pedig Diósgyőrből küldték el, mielőtt a PFLA-hoz érkezett volna.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia: Danilovic - Margitics, Kelic, Vaszicsku, Tar, Gohér - Szélesi, Polonkai, Szakály D. (Sallai R. 90.) – Lencse (Harsányi 88.), Tischler (Lorentz 94.)
Diósgyőr: Antal - Okuka, Szalai V., Kádár, Husic – Marjanovic, Egerszegi (Barczi 80.), Elek, Gosztonyi (Bognár 73.) – Takács T. (Bacsa 73.), Griffiths
gólszerző: Gohér (45.)
sárga lap: Szélesi (15.), Szakály D. (89.), illetve Bacsa (95.)

A vendégszektort zsúfolásig megtöltő diósgyőri drukkerek elégedetten vehették tudomásul, hogy csapatuk már a találkozó első percétől kezdeményezőbben lép fel, sokkal többet birtokolja a labdát és helyzeteket alakít ki. A nagy mezőnyfölény azonban nem eredményezett gólt, ahhoz a Puskás Akadémia sokkal közelebb állt, ugyanis a 10. percben Lencse László a gólvonaltól fél méterre - senkitől sem zavarva – rúgott lyukat.

A folytatásban is nagyon agresszíven játszott a Diósgyőr, Griffiths révén kapufáig is eljutott, majd nem sokkal később Lencse újabb ziccert hibázott. Hogy a felek nem gól nélküli döntetlennel vonultak a szünetre, arról az egykori diósgyőri játékos, Gohér Gergő gondoskodott, aki egy trükkös szabadrúgást követően lőtt a kapuba.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott: a vendég együttes elkeseredetten küzdött az egyenlítésért, miközben a Puskás Akadémia veszélyes lehetőségeket alakított ki kontrái végén. A meccs vége felé a Diósgyőr edzője cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de ők sem tudtak lendületet adni csapatuknak, amely így egygólos vereséget szenvedett Felcsúton.