Kitörő erőben a Xerox

Vágólapra másolva!
Remek formát mutat az elsősorban nyomtatóiról híres Xerox. Az utóbbi években egy füles csésze alakzatot formált a részvény, melynek nyakvonalát néhány hónapja sikeresen törte át, így akár a 18 dolláros szintet is megcélozhatja az árfolyam. 
Vágólapra másolva!

7,5 százalékot emelkedett a Xerox azóta, hogy augusztus 6-i Vonalzó hírlevelünkben felhívtuk a figyelmet a részvényre. Továbbra is remek technikai képet fest a papír. A 2012 vége óta tartó emelkedő trendvonal gyakorlatilag sértetlen, legutóbb is éppen ez szabott gátat a korrekció folytatódásának.

Az elmúlt években egy füles csésze alakzatot formált a részvény. A 12 dollárnál húzódó nyakvonal áttörése után ezt visszatesztelte, majd erről, illetve az 50 hetes mozgóátlag és az emelkedő trendvonal kettőséről felpattant.

Jelenleg a 14,3 dollárnál található Fibonacci-szinttel küzd az árfolyam. Ennek áttörése nagyon pozitív lenne, hiszen néhány hónapja is itt akadt meg az emelkedés. Ezzel kapcsolatban optimizmusra adhat okot az MACD vételi jelzése is, amely megadhatja a löketet a 138,2 százalékos Fibonacci-szint legyűréséhez.

A 18 dolláros szintet is megcélozhatja az árfolyam, amely a füles csésze magasságának eltolásából adódik. Persze útközben még a 15,3 dollárnál lévő 161,8-as Fibonacci-szintet is le kell gyűrnie, azonban már ennek elérése is szép emelkedést jelentene.

A Xerox heti árfolyama (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A 200 napos mozgóátlagról elrugaszkodva áttörte a 14 dolláros ellenállást az árfolyam, ami igen kedvező jel lehet. Azonban a hétfői kereskedés során egy jelentősebb visszaesés történt, így erre a szintre kiemelt szerep hárulhat.

A 14 dolláros szint letörése igencsak negatívan befolyásolná a technikai képet. Ugyanakkor nem található annyira messze a 13,4 dolláros támasz, az 50 napos mozgóátlag, illetve az emelkedő trendvonal sem. Ezért a veszteségvágó szintet ezek alá, 13,2 dollár környékére helyezve is kedvező hozam-kockázat arányhoz juthatunk.

A Xerox napi árfolyama (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu