Vágólapra másolva!
A nagyok mezőnyében Gyöngyösi Ivett, a tinik közül Lugosi Dániel Ali, a kicsik között pedig Boros Misi nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok péntek esti döntőjét.
Vágólapra másolva!

Közel kétezer hangszeres és énekes fiatal jelentkezett a tehetségkutató első évadjába, közülük került ki a három legjobb. A péntek esti adásban már csak kilencen léptek színpadra, hogy megküzdjenek a győzelemért. A korcsoportgyőztesek egy-egy fellépést nyertek a New York-i Avery Fisher Hall rendezvényteremben, a torontói Roy Thomson Hallban, illetve a miami Kravis Centerben, emellett pedig elkészíthetik első saját lemezüket is.

A péntek esti döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok "abszolút fődíjasának" címéért, a december 19-ei élő adásban azonban már a nézők szavazatai döntenek. Másnap, december 20-án Virtuózok-gálaestet rendeznek a döntő szereplőinek részvételével. Ezen a gálaesten adják át a verseny további különdíjait, amelyeket hazai szimfonikus zenekarok, az Armel Operafesztivál és Molnár Levente operaénekes ajánlott fel.

A három nyertes Forrás: MTI/Honéczy Barnabás