Vágólapra másolva!
Az amerikai fociligában szereplő Sporting Kansas City vezetőedzője, a magyar származású Peter Vermes szerint az újonnan érkező Németh Krisztián európai tapasztalati révén jó erősítés lehet csapatának.

Németh Krisztián érkezését csütörtök este jelentették be a Kansasnél, leendő edzője Peter Vermes, a klub hivatalos honlapjának adott interjúban beszélt új szerzeményéről.

Vermes külön kiemelte, hogy sokat segíthet a csapatnak, hogy Németh Hollandiában is futballozott, ahol megtapasztalhatta az általa is kedvelt 4-3-3-as formációt. A tréner szerint európai típusú támadójátékukba jól fog illeszkedni az egykori Liverpool-csatár.

Németh Krisztián Forrás: AFP/Andreas Solaro

Vermes szerint a huszonöt éves, válogatott Németh erőssége, hogy "mindhárom támadó pozícióban szerepeltethető, és amennyire jó érzéke van a gólszerzéshez, legalább olyan jól látja meg a lehetőségeket társai megjátszására".

Az interjúból az is kiderül, hogy Vermes szerint megértőnek kell lenni a Némethhez hasonlóan kallódó, folyamatosan kölcsönadott futballistákkal, és éppen ezek a tapasztalatok motiválhatják a magyar támadót, hogy Kansasben végre otthonra találjon.