A Goldman Sachs ezeket a részvényeket venné

Vágólapra másolva!
Idén sem lesz könnyű éve a befektetőknek, a Goldman azonban már megtette tétjeit. Az elemzők számos vállalattól nagy emelkedést várnak, lássuk, melyik 10 részény hozhatja a legnagyobb hozamot a szakértők szerint!
Vágólapra másolva!

10. General Motors - 34,6 százalékos felértékelődési potenciál

Az autógyártó decemberben remek értékesítési számokat tett közzé, a benzinár csökkenése pedig jót tehet az eladásoknak idén is. A botrányok lecsengőben, az értékeltség alacsony. Nem csoda, hogy nekünk is már jó ideje szemet szúrt a vállalatban rejlő potenciál.

Disclaimer: A cikk szerzője már hónapok óta General Motors-részvényes.

9. Delta Air Lines - 38,2 százalék

Nagy ugrás jöhet a légitársaságok esetében is, miután mondani sem kell, az olajárak esése kedvezően érinti a költségeket. A Delta Air Lines közben egyre nagyobb fókuszt helyet a rendszeresen utazókra, ami Goldman szerint jó stratégia lehet.

8. Cabot Oil & Gas - 38,5 százalék

Némileg meglepő, hogy egy olajipari cégtől is nagy növekedést várnak az elemzők. A Cabot főleg a kedvező költségszint miatt lehet vonzó célpont a Goldman számára, ha pedig az év második felében beindul az olajárak emelkedése, az gyorsan spekulatív vevőket hozhat az olajpiaci cégek részvényeibe is.

5. Wynn Resorts - 39,2 százalék

Egy hotel és kaszinólánc is jól teljesíthet idén, a Wynn Resorts-tól ugyanis közel 40 százalékos hozamot remél a Goldman Sachs. A vállalat 33 holdnyi földterületet vásárolt hétfőn Massachusetts területén, ahol 1,75 milliárd dolláros kaszinó felépítését tervezik. Szükség lesz tehát a sok játékteremre.

5. Noble Energy - 39,2 százalék

Nem csak olajipari, hanem energiacég is felkerült a Goldman listájára. Az amerikai kormány ugyanis támogatja a földgázzal kapcsolatos ügyleteket a Földközi-tengeren, ami segíthet a vállalatnak, no meg az árfolyamnak is.

5. Southwestern Energy - 39,2 százalék

Holtversenyben a Southwestern is felkerült a listára, ahol a Wynn Resorthoz hasonlóan komoly fejlesztéseket lehet látni. A vállalat 413 ezer holdnyi területen kezdheti meg a palagáz termelést, aminek jelentős, 5 milliárd dolláros költsége lehet.

4. Alcoa - 39,3 százalék

Nem fért fel a dobogóra, de azért jelentős felértékelődéssel örvendeztetheti meg a befektetőket az Alcoa. A gyorsjelentési szezont hagyományosan indító cég a Boeing és a Pratt & Whitney együttműködését is megszerezte, a szerződések értéke pedig 2 milliárd dollárra tehető. A vállalat egyébként hétfőn teszi közzé elsőként negyedéves számait, amivel hivatalosan is kezdetét veszi a gyorsjelentési szezon.

3. Keurig Green Mountain - 39,7 százalék

Felfért viszont a Keurig Green Mountain a dobogóra, miután a vállalat belép majd az üdítőitalok piacára. Decemberben jelentette be a vállalat, hogy 220 millió dollárért vásárol meg egy európai céget ennek érdekében, a Goldman pedig optimista az idei évre.

2. CONSOL Energy - 42 százalék

Több mint 40 százalékkal erősödhet idén a CONSOL Energy árfolyama, amiben a szénbányászati üzletág leválasztásának is fontos szerepe lehet. A jövőben a földgázra fókuszálhat majd a cég, a Goldman szerint pedig ez remek stratégiai lépés. Annyira persze azért nem, hogy a legnagyobb felértékelődést várják az árfolyamtól.

1. Range Resources - 49,7 százalék

Ehhez ugyanis közel 50 százalékra lett volna szükség, amire csak a Range Resources volt képes. Főleg azok adhatnak okot a Goldman optimizmusára, hogy a 2015-ös beruházások szintje 1,3 milliárd dolláros lehet "csak", 13 százalékkal maradva el a tavalyi szinttől, illetve az Utica/Point Pleasant mezőn lévő termelés is rekord magasságokban jár.

Természetesen ez csak a Goldman álláspontja, és bár aligha nevezhető megalapozatlannak, a valóság vélhetően másképp alakul majd. Sőt, ahol túl nagy az elemzői optimizmus, az általában negatív jelzés egy befektető számára, így ilyen szemmel is érdemes lehet majd figyelni ezeket a cégeket a következő hónapokban.