Feltámasztanák az X-Aktákat

Gillian Anderson Hannibal
Hannibal (2013-2015)
Vágólapra másolva!
A Dallas már visszatért, ki is múlt, a Twin Peaks biztos megújul, Scully pedig reménykedik.
Vágólapra másolva!

A különleges ügyeken dolgozó FBI-ügynökök, Mulder (David Duchovny) és Scully (Gillian Anderson) kalandjait 1993 és 2002 közt láthatta az amerikai közönség, de itthon is lement a bő 200 epizód, pár év csúszással. A napokban Gillian Anderson jelezte a Twitteren, hogy nagyon nem lenne ellenére, ha több más, klasszikusnak számító sorozathoz hasonlóan az X-Akták is kapna folytatást. Megtörtént egy a Dallas-szal, és immár tény, hogy a Twin Peaks is folytatódik.

Gillian Anderson a Hannibal sorozatban Forrás: NBC

A sorozatot Chris Carter jegyzi, számos Emmy- és Golden Globe-díja van, két mozifilm is készült mellé, 1998-ben 2008-ban mutatták be ezeket. Anderson mostanában a Hannibal-ban volt látható, Duchovny viszont a Kaliforgia hét évadában alakított egy szexmániás, roppant léha, hiperlaza, drogot és prostikat soha meg nem vető, hedonista írót – innen lesz szép visszabújni Mulder elegáns zakójába.

Pár éve még fanyalgott

Érdekes, hogy Anderson pár évvel ezelőtt még utálta a tévéipart, és az X-Aktákról sem voltak szép emlékei, mert állítása szerint öt és fél évre alá kellett írnia a szerződést, mielőtt megtudta volna, mi is pontosan a dolga. Úgy vágott bele, hogy nagy örömmel konstatálta a hosszú időtartamra szóló, sok pénzt hozó szerződést, de aztán idővel rájött, hogy csapdába került.

Azért nagyon ne sajnáljuk, mert alighanem megérte neki: "Aztán amikor elkezdtük, rájöttem, hogy egy kanadai erdőben kell dolgoznom tizenhat órát naponta, évi kilenc hónapon át" - panaszolta, hozzátéve, hogy kizárólag az anyagiak miatt maradt, így tudta biztosítani azt, hogy a filmezés-forgatás után évekig hobbijának, szenvedélyének élhessen. Erről itt írtunk korábban.

Szavazzon!

Szavazzon!

Legyenek új X-Akták-epizódok, egész évad?