A krimi, amit nem un a magyar tévéző

Dr. Csont
Vágólapra másolva!
Továbbra is remekül megy a Dr. Csont, az új TV2-es sorozat nem tud méltó ellenfele lenni. Nappal a TV2 vitézkedik, az estét viszi az RTL Klub.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

A Kékfény és a Római helyszínelők után esett az M1 nézettségi görbéje, Az este szerény számokkal ment, így bekerült a Médialiftbe, de lefelé mutató nyíllal. A Hal a tortán aktuális házigazdája, Gáspár Laci egy zenés klubban biztos meg tudja mozgatni hallgatóit, de az adás csúnyán kikapott, így ő sem kerülhette el a süllyedést. Dr. Csont viszont vígan nyerte műsorsávját, a főszereplő kapott is egy zöld nyilat.

Nappal TV2 vagy M1, este RTL

Mint az alábbi ábrákon látható, a TV2 nap közben erős, teljes lakosságban, 1-2 órára még beelőz az M1 is, estefelé viszont már az RTL Klub a nyerő, nem csak 18-49-ben, hanem teljes lakosságban is. A Jóban Rosszban végéig együtt ment a két nagy tévé, utána a Barátok közt a másodosztályba küldte a szebb napokat is látott Hal a tortánt, majd a Dr. Csont, a késő esti Híradó és a Döglött akták is az RTL-nek szállította a győzelmet.

Forrás: Nielsen
Forrás: Nielsen
Forrás: Nielsen

Naponta más célcsoportban mutatjuk a közönségarányt, most az RTL-csoportnak megfelelő 18-49 van soron, a tévétársaság ebben méri magát, és csak a főműsoridőre fókuszál, hiszen ekkor sokkal több a néző, mint reggel vagy délben. Látható, hogy itt igen jelentős az RTL előnye:

2015. január 19., 18-49, főműsoridő, közönságarány Forrás: Origo / Nielsen közönségmérés

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.