13 új sorozat, amit nagyon várunk

CSI: Cyber, Patricia Arquette
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban nemcsak szeptemberben, hanem a midseasonben, vagyis a tévés évad közepén is indulnak sorozatok – ezek hagyományosan gyengébbek őszi társaiknál, de azért mindig akadnak köztük izgalmas darabok. Májusig jön még a Totál szívás előzménysorozata, a Helyszínelők újabb spin-offja és két képregény-feldolgozás, de többek között vicces világvégén és kétezer éves rejtélyen is szórakozhatunk.
Vágólapra másolva!

A januárt viszonylag erősen indították az amerikai tévék, az ABC például a Galavant című mesés musicallel és a Marvel-univerzumba illeszkedő Agent Carter-rel rukkolt elő, amivel a két évad között lévő Egyszer volt, hol nem volt-ot, illetve A S.H.I.E.L.D. ügynökei-t helyettesíti. Elindult emellett a zeneipar kulisszái mögé vivő Empire, a Danny Boyle közreműködésével készült Babylon, az HBO Együttlét című vígjátéksorozata, valamint a 12 majom sorozatváltozata. De lássuk, milyen újdonságokra számíthatunk még!

Backstrom (január 22., FOX)

A Backstrom ugyan már elindult, de a fentiekhez képest frissebb, nem tudtuk kihagyni az összeállításból. Mintha Sherlock Holmes ma élne, vagy doktor House rendőrnek állna, nagyjából úgy kell elképzelni a mizantróp, alkoholista címszereplőt, aki viszont zseniálisan old meg minden bűnügyet. Ráadásul az Office eminens dolgozója, Rainn Wilson alakítja, akit bizonyára érdekes lesz a szerepben látni – miközben a sorozat készítője sem akárki, Hart Hanson ugyanis már a Dr. Csont-tal bebizonyította, hogy remek karaktereket képes létrehozni.

Better Call Saul (február 8., AMC)

A Totál szívás előzménysorozata, amelynek központi karaktere a rámenős ügyvéd, Saul Goodman (Bob Odenkirk). Az új széria hat évvel az anyasorozat történései előtt játszódik, de miután itt is oda-vissza ugrálnak az időben, elképzelhető, hogy a Totál szívás több szereplője is feltűnik majd. Korábban itt szedtünk össze minden információt a sorozatról, amelyből az AMC már a második évadot is megrendelte, holott még el sem indult.

The Odd Couple (február 19., ABC)

Neil Simon klasszikus darabjának, a Furcsa pár-nak a legújabb feldolgozása. A két tökéletesen ellentétes karakterű lakótársról szóló történetben a hihetetlenül trehány Oscart ezúttal a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry fogja megjeleníteni. A furcsa pár másik felét, a tisztaság- és rendmániás Felixet a Zsaruk bevetésen-ből ismert Thomas Lennon alakítja, aki az Éjszaka a múzeumban-filmekbe íróként is besegített.

Battle Creek (március 1., CBS)

A michigani Battle Creekben játszódó történet egy FBI-ügynökről és egy helyi zsaruról szól, akiknek nem éppen rózsás a kapcsolatuk – előbbit a Transformers-filmek Lennoxa, Josh Duhamel játssza, utóbbi szerepében a többek között a Ments meg!-ből ismert Dean Winterst láthatjuk. A szériát a Totál szívás és a Better Call Saul író-producere, Vince Gilligan, valamint a Doktor House-t is jegyző David Shore készíti.

The Last Man On Earth (március 1., FOX)

A Saturday Night Live komikusa, Will Forte készíti a The Last Man On Earth című sorozatot, amelyben a főszerepet is magára bízta: a címnek megfelelően a Földön élő utolsó embert játssza, aki azonban nem igazán esik kétségbe a helyzete miatt – helyette inkább megtapasztalja, hogy milyen egy olyan világban élni, ahol senki nem mondja meg neki, hogy mit csináljon, és mit nem szabad megtennie.

Secrets & Lies (március 1., ABC)

Az azonos című ausztrál sorozat amerikai remake-je. A középpontjában egy férfi áll, aki rábukkan egy fiatal fiú holttestére, de egyből ő válik az első számú gyanúsítottá, majd nevének tisztázása érdekében saját kezébe veszi a nyomozást. A főszerepet a Tudom, mit tettél tavaly nyáron-nal ismertté vált Ryan Phillippe játssza, az utána nyomozó nőt Juliette Lewis alakítja.

CSI: Cyber (március 4., CBS)

Az NCIS mellett a Helyszínelők-ből is újabb spin-offot rendelt meg a CBS. Az internetes bűnözéssel foglalkozó CSI: Cyber-ben Patricia Arquette játssza a központi karaktert, a vele dolgozó csapatban pedig olyanok tűnnek fel, mint a Dawson és a haverok Dawsonja, James Van Der Beek és a Gyilkos számok-ból is ismert Peter MacNicol – egy korábbi ügynökként pedig Luke Perry (Beverly Hills 90210) is megjelenik.

American Crime (március 5., ABC)

A 12 év rabszolgaság Oscar-díjas írója, John Ridley által jegyzett krimisorozatban egy megölt férj szülei az életveszélyes állapotba került feleség szüleivel együtt próbálnak igazságot szolgáltatni gyermekeiknek. A szereposztás elég markáns, Penelope Ann Miller, Timothy Hutton, a Született feleségek Felicity Huffmanje, valamint a Kemény motorosok-ban látott Benito Martinez is benne van.

Dig (március 5., USA Network)

A misztikus sorozat egy kétezer éves rejtélyt jár körül, amelyre egy Jeruzsálemben dolgozó FBI-ügynök bukkan rá, miközben egy gyilkossági ügyön dolgozik. A nyomozót a Harry Potter-filmek Lucius Malfoya és a Jackson Brodie esetei főszereplője, Jason Isaacs játssza, főnökét és alkalmi szeretőjét pedig Anne Hache alakítja. Íróként és producerként a Hősök-ért és az Érintés-ért felelős Tim Kring jegyzi a projektet.

iZombie (március 17., CW)

A DC egyik képregényéből készült sorozat, amelynek középpontjában az élőhalott Liv áll, aki a kórbonctanról lopott emberi agyakkal táplálkozik – minden alkalommal megszállják azonban az agy korábbi tulajdonosának emlékei, a lánynak pedig ki kell nyomoznia, hogy mi történt az illetővel. A főszerepet Rose McIver alakítja, akit az Egyszer volt, hol nem volt-ból és a Masters of Sex-ből ismerhetnek a nézők.

The Messengers (április 10., CW)

A történet kezdetén az új-mexikói sivatagban lezuhan egy ismeretlen tárgy, és felrobban, amitől többen eszméletüket vesztik, és csak pár óra múlva térnek vissza a klinikai halálból. Köztük van egy Vera nevű tudós is (a Tuti gimi-ből ismert Shantel VanSanten), akinek aztán különös üzletet ajánl egy titokzatos idegen – őt Diogo Morgado játssza, akit a legjobb friss tévés arcok közé is beválasztottunk.

Daredevil (április 10., Netflix)

A S.H.I.E.L.D. ügynökei és az Agent Carter után egy újabb feldolgozás, amelyben a Marvel-képregények egyik híres alakja jelenik meg. A szuperhősnek álló vak ügyvédet filmen már Ben Affleck is játszotta, a sorozatváltozatban a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó-ból ismert Charlie Cox jeleníti meg – mellette többek között Rosario Dawsont és Vincent D’Onofriót láthatjuk a történetben.

Wayward Pines (május 14., FOX)

A sorozat hamar el fog jutni hozzánk is, a május 14-i amerikai premier után ugyanis 24 órán belül a világ több mint 125 országában – köztük itthon is – bemutatja a FOX. A Twin Peaks hangulatát idéző történetben az Oscar-díjra jelölt Matt Dillon karaktere nyomoz két eltűnt szövetségi ügynök után egy kisvárosban. A szériában Carla Gugino és Juliette Lewis is szerepet kapott, rendezőként Antal Nimród is közreműködött.