Nem nyit ki a Charlie Hebdo-kiállítás Belgiumban

Az író a Charlie Hebdo címlapján
Vágólapra másolva!
Biztonsági okokból halasztja el a megnyitót Tintin rajzolójának múzeuma.
Vágólapra másolva!

Biztonsági okokból egyelőre nem nyitotta meg a Charlie Hebdo francia vicclapról szóló kiállítását az Hergé belga képregényírónak, Tintin megteremtőjének szentelt belgiumi múzeum Louvain-la-Neuve-ben. "A rendőrség felhívta figyelmünket arra a lehetőségre, hogy a tárlat miatt támadások érhetnek minket" - közölte a múzeum, ahol csütörtökön nyílt volna meg a tárlat.

Nemcsak a múzeum alkalmazottainak, hanem Louvain-la-Neuve lakosainak biztonságáról is szó van. Amennyiben a következő napokban vagy hetekben csökken a riadókészültség mértéke, újra átgondolják a lehetőségeket – közölte Nick Rodwell igazgató.

Forrás: AFP/Bertrand Guay

A tervezett kiállításon látható lett volna egy fal, rajta Hergé által rajzolt képek és a felirat: "A tinta folyjon, ne a vér". A tárlaton a Charlie Hebdo szerkesztőségét január 7-én ért támadásban elhunyt karikaturisták fotóit is bemutatták volna.

A Charlie Hebdo elleni merényletben 12 embert öltek meg muszlim fanatikusok, a támadást követő napokban történt gyilkosságok és túszejtések során még öt embert halt meg a merénylőkön kívül. Belgiumban a múlt héten rendeltek el magas terrorkészültséget, miután lecsaptak egy merényletekre készülő terroristasejtre.