Blatter hivatalosan is jelentkezett az elnökválasztásra

Sepp Blatter, foci, FIFA
INDIA, NEW DELHI : FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference in New Delhi, 16 April 2007. Blatter who has already visited Kolkata, is in the Indian capital to promote the game of football will attend the All India Football Federation (AIFF) 70th anniversary celebrations. AFP PHOTO/Findlay KEMBER
Vágólapra másolva!
A határidő lejárta előtt néhány órával Joseph Blatter hivatalosan is jelentkezett az általa 17 éve vezetett Nemzetközi Labdarúgó Szövetség idei elnökválasztására.

Az ötödik ciklusára készülő svájci sportdiplomata csütörtökön a twitteren jelezte, hogy korábbi bejelentésének megfelelően benyújtotta a szükséges papírokat a FIFA illetékes bizottságához.

Sepp Blatter tíz körömmel ragaszkodik a hatalmához Forrás: AFP/Findlay Kember



Szerdán Luis Figo, a portugálok korábbi sztárfutballistája, hétfőn pedig Michael van Praag, a holland szövetség elnöke jelentkezett a jelenlegi elnök kihívójának, míg előzőleg a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola volt francia válogatott futballista jelezte hasonló szándékát.


A hivatalos jelöltek névsorát várhatóan február 7-én, vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a választási bizottság elnöke, Domenico Scala ugyanis korábban közölte, a csütörtökön lejáró jelentkezési határidő után a testületnek "egy kis időre lesz szüksége" ahhoz, hogy véglegesítse a posztért indulók névsorát.


A nemzetközi szövetség május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.