Csábítóan fest a német posta részvénye

Vágólapra másolva!
Impozáns képet fest a német posta, a Deutsche Post grafikonja. Az árfolyam új csúcsra emelkedett az elmúlt napokban, vagyis sikeresen hagyta maga mögött a tavalyi évben kialakított sávot, de még nem ment el annyira (mint sok más német társa), hogy ne lehessen ésszerű kockázatkezelés mellett piacra lépni. 
Vágólapra másolva!

Ahogy sok más német részvény, úgy az elmúlt napokban a Deutsche Post árfolyama is új csúcsra szökött, miután az EKB méretes jegybanki stimulust jelentett be. Úgy gondoljuk, hogy ezt követően az amerikai társakhoz képest relatív értelemben véve olcsó európai papírok lehetnek idén a befektetők célkeresztjében, hiszen a gyenge euró, vagy alacsony olajárak egyaránt a cégek profitabilitásának javulását segítik.

A Deutsche Post is haszonélvezője lehet a kedvező európai hangulatnak, amit az árfolyam elmúlt napokban látott mozgása is megerősít. A heti grafikonon egy erős kitörést láthatunk az elmúlt év széles sávjából, ahonnan egészen a 32 eurós szintek is elérhetővé válhatnak. Ez több, mint 10 százalékos emelkedést jelenthet az előttünk álló hetekben.

A részvény árfolyama bár kitört, még nem emelkedett akkorát, hogy kellemetlenül nagy kockázatokat kelljen vállalnunk egy vételi pozíció nyitásakor. A kitörési szint ugyanis mindössze 3,5 százalékos távolságban van, egy alá elhelyezett stop loss tehát a potenciális nyereséghez képest csak kisebb veszteséget okozhat.

A Deutsche Post heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Szép kép tárul elénk a napi grafikont böngészve is. A papír egy emelkedő csatornában halad felfele, az MACD indikátor nemrég adott vételi jelzést, és az RSI indikátor is emelkedő trendben mozog, megerősítve a papír mozgását.

A csatorna alja támaszt jelent az árfolyamnak, de a vételi pozícióból érdemes lehet kilépni, ha ez alá benézne a papír. A 27,5 euró alá élesített stop loss viszont ilyen szempontból is pont jó helyen van, amit kis idő múlva majd akár az ötven napos mozgóátlag is elkezdhet megvédeni. Az ugyanis az árfolyam emelkedésével együtt kúszik felfele, alulról támasztva a Deutsche Post részvényeit.

A Richter napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu