Régi fényében csilloghat a Vivendi

Vágólapra másolva!
Rendkívül jó formának örvend a Vivendi részvénye, amely az elmúlt negyedévben több mint 20 százalékos emelkedést mutatott be. Ráadásul, ha sikerül megragadni a hatéves csúcsok felett, akkor jó eséllyel folytatódhat a felívelés. Persze a piaci környezet és a vállalatnál zajló reorganizáció még nagyban beleszólhat mindebbe.
Vágólapra másolva!

Rendkívül impozáns képet fest a francia Vivendi heti chartja, miután az árfolyam hatéves csúcsra emelkedett az elmúlt napokban. Habár 2009 januárja óta korábban már kétszer is megpróbált 21 euró felett ragadni a részvény, eddig egyelőre egyszer sem jött össze.

Kulcskérdés, hogy ezúttal sikerül-e a Vivendinek 21 euró felett ragadnia, ugyanis ebben az esetben az árfolyam ténylegesen is áttörné a 2011 óta épülgető füles csésze alakzat nyakvonalát. Ebben az esetben jó eséllyel folytatódhatna a hegymenet.

Az alakzat magasságából kiindulva hosszabb távon akár a 30 eurós szintet is elérhetné az árfolyam, igaz előtte több akadállyal is szembenézhet a papír. A meghatározó Fibonacci-szintek alapján 24,4, illetve 26,5 eurónál célszerű ellenállásra felkészülni. Kisebb pihenő könnyedén előfordulhat a közeljövőben is, erre figyelmeztethet az RSI közelsége a túlvett zónához.

Vivendi heti grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Egyelőre nem túl biztató jel, hogy az árfolyam csak napközben tudott új lokális csúcsra futni, nap végére ugyanis egészen 21 euróig visszakorrigált az árfolyam. Azonban mégis optimizmusra adhat okot, hogy a mai kereskedés során ismét a lokális csúcs felé vette az irányt. Mindez azt is jelentheti, hogy a részvény jelenleg a meghatározó 21 eurós szintet teszteli vissza.

Összességében kedvező beszállási lehetőséget nyújt technikai alapon a Vivendi. Konzervatív megközelítéssel a 24,4 eurós szintet akár rövidebb időhorizont alatt is elérheti az árfolyam, míg egy esetleges árfolyamzuhanás esetén a veszteséget a 200 napos mozgóátlag közelében célszerű elvágni.

Vivendi napi grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Vivendi részvényét az Investor Trader ügyfelei is könnyedén megvásárolhatják néhány kattintással.