Vágólapra másolva!
Az angol ötödosztályban szereplő Macclesfield Town vezetése komoly erősítést tervezett az átigazolási szezon utolsó napján: az Elefántcsontparttal jelenleg Afrika-kupán szereplő világsztárt, Yaya Tourét próbálta a klubhoz csábítani. Azzal persze mindenki tisztában volt, hogy anyagilag nem tudják megadni Yaya igényeit, ezért más eszközökkel próbálkoztak.

A Macclesfield Town futballklub vezetése a közösségi oldalain jelentette be, hogy nagy átigazoláson dolgozik. A sztárgázsi helyett azonban inkább a játékos érzelmeire próbáltak hatni, méghozzá egy születésnapi tortával.

Ezzel arra utaltak, hogy Yaya Tourét tavaly nem köszöntötték fel a Manchester Citynél 31. születésnapján. Azon annyira megsértődött, hogy még a távozáson is gondolkozott.

Végül a születésnapi torta nem bizonyult elegendő motiváló erőnek, így Yaya Touré a Manchester City labdarúgója maradt, a Macclesfield pedig Lee Bell személyében sokkal elérhetőbb középpályást szerződtetett.

A jelek szerint azonban a szurkolók nem csalódottak: a Mirror internetes oldalán megszavaztatta a szurkolókkal, hogy Yayát vagy Lee Bellt látnák szívesebben a csapatnál, és végül elsöprő fölénnyel nyert az angol középpályás.