12 százalékot kerestünk a rézzel

Vágólapra másolva!
Igen jól járhattak az Investor Trader ügyfelei, akik mintegy 12 százalékos hozamot is elérhettek közel két hónap leforgása alatt a réz árfolyamcsökkenésére megfogalmazott kereskedési ötletünkkel.
Vágólapra másolva!

12 százalékot esett a réz árfolyama a tavaly december elején küldött eladási ötletünk óta, így az elért hozam védelme érdekében a pozíció zárását javasoljuk az Investor Trader ügyfeleinek. Bár a rézzel kapcsolatos hosszabb távú pesszimizmusunk nem változott, rövid távon több olyan technikai tényezőt is azonosíthatunk, amik óvatosságra ösztönöznek.

A december elején megfogalmazott 240 centes célszintüket csaknem elérte a réz árfolyama, a 242 centes szinteknél azonban több esetben is a vevők kerekedtek felül. Miután az árfolyam egy dupla aljat is maga mögött hagyott, a napokban innen lendületesebb emelkedés bontakozott ki.

A rövid távú csökkenő trendvonal megtörni látszik, ráadásul az MACD indikátor is vételi jelzést adott a napi grafikonon. A korábbi 265 centes lokális csúcsig nincs is igazán ellenállás az árfolyam előtt, sőt legközelebb a 280 centes szinteknél vannak komolyabb akadályok.

Réz napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Könnyen lehet, hogy rövid távon a felfele korrekció még kitart, ezért ügyfeleinknek az eladási pozíciók lezárását javasoljuk. Két hónap alatt még így is igen tekintélyes, 12 százalékos hozamot tehetnek zsebre.

Hosszabb távra tekintve a réz fundamentumait továbbra is gyengének tartjuk, a kínai lassulás és a kínálati oldal idei erősödése könnyen új mélypontokra lökheti majd a színesfémet. Ezért a pozíciók lezárását követően is szoros figyelemmel követjük majd a réz piacát, és ha kedvező hozam-kockázat arányú beszállási lehetőséget azonosítunk, arról ügyfeleinket is tájékoztatni fogjuk.

Amennyiben szeretne a rézéhez hasonló ötleteket kapnu, úgy érdemes az Investor Trader ügyféllé vánia, melyet itt néhány kattintással könnyedén elintézhet.