Moulin Rouge-hangulat a Margitszigeten

Chico & The Gypsies
Vágólapra másolva!
Világhírű operák, musical, táncszínház és cirkusz mellett újra szól a Bamboleo, a 11. Budapesti Nyári Fesztivál programjában.
Vágólapra másolva!

A június 12-ei szezonnyitó a Liszt és Dante című koncerttel indít, a Nemzeti Filharmonikusok tolmácsolásában, míg az idei nagy operabemutató a Káel Csaba rendezésében készülő Sába királynője című monumentális darab lesz. Carl Orff 120. születésnapja előtt tisztelegve július 10-én a Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar különleges produkciója, a Catulli Carmina és a Carmina Burana című táncjátékok mutatkoznak be.

Idén a Vive la France! szimfonikus filmzenekoncerten megemlékeznek Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról, és egy eddig még nem bejelentett sztárvendég is érkezik majd. Puccini Tosca című operáját augusztus 7-én és 9-én a hagyományokhoz híven külföldi sztárénekesekkel viszik színre – a címszerepben Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszoprán lép fel, Cavaradossit a fiatal jóképű chilei tenor, Giancarlo Monsalve alakítja.

Az idei musicalbemutató a Jézus Krisztus szupersztár lesz, míg a Honvéd Táncszínház a Benyovszky című táncjátékot mutatja be. Továbbá készül egy vadonatúj éjszakai cirkusz-színházi revü is, mely a tervek szerint a francia Moulin Rouge világát idézi meg. Augusztus 22-én a Gipsy Kings alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik, így újra megszólal a mindenki által ismert Bamboleo is. A Gipsy Kings legutóbb 2011-ben, a Papp László Sportarénában adott nagy sikerű koncertet Magyarországon, így valószínűleg augusztusban is megtelik majd a Margitsziget.