Történelmi csúcson az Under Armour

Vágólapra másolva!
Igencsak jó formában van a két meghatározó amerikai sportszergyártó, az Under Armour és a Nike, melyek egy emelkedő trendcsatorna segítségével erősödtek az elmúlt időszakban. Az Under Armour egy markáns ellenállás áttörésével történelmi csúcsra futott, ráadásul már vissza is tesztelte azt, és ismét erősödésbe kezdett. A Nike az elmúlt hetekben korrigálta a megelőző időszak nagy megindulását, mostanra azonban megtörni látszik a csökkenő trendet, és ismét felfelé vehetné az irányt.
Vágólapra másolva!

UNDER ARMOUR: Történelmi csúcsra futott
(NYSE)

Remekül fest az Under Armour sportszergyártó technikai képe. A részvényre legutóbb szeptember 30-i Vonalzó hírlevelünkben hívtuk fel a figyelmet, amely akkor még 70 dollárnál járt.

Az árfolyam a 72,5 dolláros ellenállás áttörése után történelmi csúcsra jutott. Ezt a szintet ráadásul már vissza is tesztelte, majd ismét erősödésbe lendült, ami igen pozitív jel lehet.

Azonban kedvezőtlen fordulat volna, hogyha visszaesne alá az árfolyam. Ez igencsak elrontaná az egyébként tetszetős technikai képet, így érdemes lehet 72 dollár közelébe helyezni a veszteségvágó szintet.

Az Under Armour napi grafikonja (NYSE: UA) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Harmadik nekifutásra sikerült áttörnie a 72,5 dolláros ellenállást, így a jelenleg 84 dollárnál található csatornatető felé vehetné az irányt az árfolyam. Ráadásul az MACD indikátor is vételi jelzést adott, amely további erősödésre sarkallhatja a papírt.

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

NIKE: Véget érhet a korrekció
(NYSE)

Szintén érdekes lehet még a Nike részvénye. Szeptember 30-i „Tovább szárnyal a Nike” Vonalzó hírlevelünkben a Nike volt a középpontban, az árfolyam az akkori 89 dolláros szintről már majdnem 100 dollárig is eljutott.

A csatornatetőt elérve azonban korrekcióba kezdett a részvény, amelyet mostanra megtörni látszik. Ráadásul a csökkenő trendvonal mellett az 50 napos mozgóátlagot is megtörte, ami újabb kedvező jelzés.

A jelenleg 104 dollárnál található csatornatető felé vehetné az irányt, amennyiben tartósan sikerülne a trendvonal fölött ragadnia. Az MACD indikátor vételi jelzése is löketet adhatna a további erősödésre.

Amennyiben fals jelzésnek bizonyulna a kitörés, úgy a 90,5 dolláros támasz nyújthatna még menedéket. Letörése nem volna túl kedvező technikai szempontból, így érdemes lehet ez alá helyezni a veszteségvágó szintet.

A Nike heti grafikonja (NYSE: NKE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu