Egy kicsit játszótér, de nagyon munkahely

Andrássy Palace, LogMeIn, iroda, startup
Fél óra alatt ráéreznek a ritmusra, és még soha semmilyen problémát nem okoztak az irodában
Vágólapra másolva!
Megalakulása óta Bostonban és Budapesten tart fent irodát az egyik leghíresebb és legmesszebb jutott startupunk, a LogMeIn. Új irodájukat mintha a kettőt elegyítve építették volna meg: friss fejlesztéseiben és hangulatában nagyon amerikai, miközben egyetlen pesti előnyről sem mond le.
Vágólapra másolva!

Az Andrássy Palace-ban kialakított új főhadiszálláson Matisz Alíz dizájner, Ondai Orsolya projektmenedzser és a kiviteli tervekért felelős Müller Zsófia arra törekedett, hogy az egyszerre legyen otthonos és irodai, alkalmas egyéni és csapatmunkára egyaránt. Gergely János PR-koordinátor elmeséli, a bostoni és a budapesti iroda a kezdet kezdetétől párhuzamosan nőtt, jelenleg csaknem 800 főt alkalmaznak világszerte, ebből 350 fő dolgozik Magyarországon – a főváros mellett Szegeden és Debrecenben is. A 350 emberből mintegy 330 IT-s – azaz fejlesztő, UX/UI-specialista, tesztelő –, egyértelmű volt, hogy az új tervezésben az ő munkájuk lesz az irányadó. „Megtartottuk a régi irodát is, és bár közterületileg az egyik az Andrássy úton, a másik a Paulay Ede utcában található, több emeleten is át lehet sétálni az egyikből a másikba – mondja Gergely János. – Részben azért volt szükség az új térre, mert bővülünk, részben szeretünk folyamatosan együtt haladni a trendekkel. Ezzel együtt az előző helyünk sokkal inkább a klasszikus értelemben számított irodának, a mostaniban több részlet inkább egy kreatív kollaborációs térre emlékeztet.”

Ezt a helyiséget a közösségért... Forrás: LogMeIn

Az Andrássy Palace-ben kialakított videókonferencia-teremben a munka úgy zajlik, mintha egy légtérben ülnének a bostoni kollégákkal. A korábban egyetlen nagy rekreációs teret felszabdalták, most azt tartották szem előtt, hogy minél több fejlesztő kaphasson saját zugot, de sok kis együttgondolkodó sarkot is kialakítottak. A padlószőnyeg látványosan vastagabb és süppedősebb, mint ahogy azt egy irodától elvárná az ember, célzott funkciója, hogy tompítsa a zajt, illetve ugyanezt a célt szolgálják a speciális hangelnyelő lámpatestek is. Az asztalokhoz levehető burok tartozik, hogy a fejlesztő választhasson, elszigeteli magát egy feladatra, vagy éppen olyasmin dolgozik, amiből nem kell kizárnia minden külső ingert. „Óriási örömöt adnak az új asztalaink – meséli a PR-koordinátor. – Bár évek óta ismerjük az elméletet, mennyivel egészségesebb állva dolgozni, most invesztáltunk olyan állítható Tyde asztalokba, amelyekkel ezt bármikor meg is lehet valósítani.”

...ezt pedig az önálló munkáért. A zöld és kék paneleket bármikor le lehet venni, így viszont szinte akkor is elvonulhat egy fejlesztő, ha nem egyedül ül Forrás: LogMeIn

Gergely János elmeséli még, bár már szinte nagyvállalatnak számítanak, fontos, hogy a LogMeInt nem érte utol a multistruktúra, ezért sokkal szabadabban gondolkozhatnak a munkáról. „Ebben a szektorban kicsit elvárás is az a sok rendhagyó megoldás, amellyel a Google ismertette meg a világot az irodai környezetben, de azért első a teljesítmény. Márpedig amíg valaki jól érzi magát a munkájában, addig teljesíteni is fog. Rengeteg feladaton dolgoznak a fejlesztőink, jól beosztott és jól elkülönített munkamennyiséggel foglalkoznak nap mint nap, és ezt minden kolléga látja. Az volt a legfontosabb, hogy mindenkinek jó terei legyenek, ahol a munka valóban élvezet.”

A PR-koordinátor hozzáteszi, sokat jelent az elhelyezkedés is, hogy a kollégák könnyen, gyorsan eljutnak a város szívéből bárhová, és az ő rendezvényeik, meetupjaik is jól megközelíthetőek. És ne felejtsük el a kutyabarát napokat sem: „Még soha semmilyen gondunk nem volt abból, hogy bárki bármikor behozhatja a kutyáját. Azt figyeltük meg, kilenc és fél tíz között fel vannak pörögve. Utána azonban lecsendesednek, és valódi LogMeIn kutyákká válnak.”

Fél óra alatt ráéreznek a ritmusra, és még soha semmilyen problémát nem okoztak az irodában Forrás: LogMeIn