Kilenc év után új albummal jelentkezik a ma 69 éves David Gilmour

David Gilmour koncert
Pink Floyd's David Gilmour performs during the Live 8 concert for Africa in Hyde Park in London 02 July 2005. Mega-stars from U2 to Madonna mixed smash hits with powerful political messages on ending poverty in Africa, as the heart of a global music spectacle rocked and inspired a record crowd in London Saturday.
Vágólapra másolva!
A legendás Pink Floyd frontembere hetvenhez közeledve sem lazsál sokat. 2006-ban megjelent szólólemeze, az On an Island után csaknem 9 évvel új albummal jelentkezik, sőt ősszel európai turnéra is indul.
Vágólapra másolva!

A mai napon 69. születésnapját ünneplő Gilmour készülő, immáron negyedik szólóalbumáról sok minden még nem tudható meg a zenész honlapján tett nyilatkozatból, azonban a tervek szerint az őszi turnéra, szeptemberre fog elkészülni. A turnéállomások között egy hazánkhoz közeli állomás is szerepel, méghozzá a Horvátországban található Pula városában, ahol Gilmour szeptember 12-én kezdi meg európai körútját.

David Gilmour a hetvenhez közeledve sem lazsál sokat Forrás: AFP/John D Mchugh

Ez után Olaszország, Franciaország és Németország főbb városai következnek, amit három, egymást követő londoni koncert követ, a híres Royal Albert Hallban. Az új lemez a 2006-os On an Island és a legutóbbi Pink Floyd, a 2014-es Endless River stílusát követi majd, ami többnyire az instrumentális zene világába vitt minket a dobos, Nick Mason és a billentyűs, Rick Wright közreműködésében.

"Van egy-két rész, amit még nem fejeztünk be, egy párat pedig újra kezdünk. Egy pár hónapra még szükségünk van, aztán remélem, hogy még 2015-ben megjelenik majd. Azután pedig egy igazi öreguras turnéra indulunk, nem egy 200 állomásos koncertsorozatra" - nyilatkozta Gilmour tavaly októberben a Rolling Stone magazinnak.

Gilmour legutóbb a londoni Bombay Bicycle Club színpadán lépett fel tavaly decemberben, ahol a Pink Floyd Wish You Were Here dala is megszólalt.