Beindult az Aegon

Vágólapra másolva!
Technikai alapon kedvező képet fest az Aegon részvényeinek grafikonja. Egy zászlószerű formációból hetekkel ezelőtt felfele indult az árfolyam, az abból számolható célig pedig még bőven van tér a részvény előtt. Ahogy a következő fontosabb ellenállásokig is, miután ma új lokális csúcsra kapaszkodott az árfolyam. 
Vágólapra másolva!

Láthatóan lemaradt az év eleji raliban az Aegon, annak ellenére is, hogy az árfolyam egyébként szép emelkedést produkált. A szektortársak mindegyike többet tudott emelkedni, van tehát tér az árfolyam előtt, hogy behozza lemaradását. Pusztán a lemaradók keresése önmagában persze nem feltétlenül elegendő stratégia a sikerhez, az Aegon mellett szóló, ennél sokkal fontosabb érv a kedvező technikai kép.

Forrás: Investor.hu

Szép kis alakzat rajzolódott ki

Igen meggyőző képet fest az Aegon heti grafikonja. Az árfolyam egy zászlószerű formációt rajzolt, miután a 2014-es konszolidálódásból végül határozott módon tört ki felfele az árfolyam. Ebből az alakzatból 10 euró feletti célszint számítható, ennek elérése persze, ahogy a zászló formáció kiépülése is, több hónapot vehet majd igénybe.

Az Aegon heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

A 10 euró feletti magasságokig viszont még sok akadályt kell legyőznie az árfolyamnak, jó hír viszont, hogy ezek is relatíve távol helyezkednek el a jelenlegi szintektől. Miután az árfolyam a mai kereskedésben új lokális csúcsra futott, a következő fontosabb megállót a 8,6 eurós ellenállás jelentheti. Korábban ezeken a szinteken volt érezhetőbb harc az eladók és vevők között, amire ezúttal is könnyen számítani lehet.

Az Aegon heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

A napi grafikon alapján is van okunk az optimizmusra. Az árfolyam elég szép húzással ment új csúcsra, márpedig ha nap végéig nem jön nagyobb korrekció, ez egy szép kitörést jelenthet. Nagyon jól fest az aranykereszt jelzés is a grafikonon, az 50 és 200 napos mozgóátlagok ráadásul lefele erős támaszt jelentenek, ahogy a korábbi csökkenő trendvonal szintje is a 6,3 eurós magasságokban.

Nem szabad persze elfelejteni, hogy az Aegon árfolyama a többi európai papírral egyetemben már nagyon sokat emelkedett az utóbbi hónapokban, ehhez mérten látszanak már itt is a túlvettség jelei. Az MACD indikátort ráadásul csak egy hajszál választotta el az eladási jelzéstől, miközben az árfolyam már elérte az elemzői célárfolyamok átlagát. Kockázatok tehát bőven akadnak, mindenesetre pusztán technikai jelzésekre hagyatkozva még így is kedvező hozam-kockázat arányt azonosítunk a részvény piacán.

Az Aegon napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu