Akár Tarantino is szerződtethetné

Gemma Ray 2015
Vágólapra másolva!
Március 11-én két elsőrangú dalszerző-énekes érkezik hazánkba az A38 hajó színpadára. A Belle & Sebastianos hálószobapoptól, Nick Cave-es blues-rockon át, a baljós hangulatú filmzenékig lesz itt minden, amit az angoszász indie felhozatalban el tudunk képzelni.
Vágólapra másolva!

Az Angliában született, de jó ideje Berlinben élő Gemma Ray az európai indie egyik legszuggesztívebb egyénisége. Mélyre hangolt gitárjával, hatvanasévek-beli retró cuccokban, számaiban "pop noirt", blues-rockot, folkot, csajpopot, baljós hangulatú filmzenéket ötvöz, mintha csak egy David Lynch-filmből lépett volna ki. Úgy hogy kb. bármelyik száma simán ráférne egy Tarantino-filmzenelemezre.

Gemma Ray 2015 Forrás: Gemma Ray Official

Az Independent Music Awards-nyertes énekesnő legutóbbi albumát tavaly jelentette meg. A Milk for Your Motors Gemma Ray talán egyik legjobb lemeze, a videóklippel megtámogatott nyitószám, a Wheel hideglelős vudu-bluesától kezdve nagyívű balladák és hangulatos retro-pop dalok során át.

Az ausztrál énekest, Ned Collette-et jóval több köti össze Gemma Rayjel annál, hogy ő is Berlinben él. Ugyanaz a dalszerzői érzékenység, retropop-indie-bluesrock attitűd, elegáns balladák jellemzik Collette-et is. Változatos zenéjében egyaránt találhatóan szívszaggató, Leonard Cohen-es balladák, és vidám, önironikus, indie diszkóval fűszerezett elektronikus darabok is.

Elegáns retropop-indie-bluesrock attitűd Forrás: Ned Collette Official

Szellemes szövegek, Nick Cave-es bluesrock elszállások, de még visszhangos, Pink Floydos szintibűvölés - ez mind megfér Collette artpopjában. A hajón a legutóbbi, 2014-es lemezét mutatja be állandó zenekara, a Wirewalker társaságában.