Lenyűgöző előzetest kapott a Kurt Cobain életéről szóló film

Kurt Cobain Montage Of Heck
Vágólapra másolva!
Az eddig csak az idei Sundance filmfesztiválon vetített Montage Of Heck című dokumentumfilmet május 4-én mutatja be az HBO. Az előzetes alapján már nagyon várjuk. 
Vágólapra másolva!

A több mint 8 éven keresztül készült Kurt Cobain életét feldolgozó dokumentumfilm, az amerikai Sundance filmfesztiválon debütált, ahol egy 135 percre vágott verziót vetítettek a szerencsés látogatóknak. A Kurt Cobain: Montage Of Heck ugyan hivatalosan csak 2015 május 4-én kerül majd a képernyőkre, de a külföldi filmkritikusok és szakmai lapok által már némi infót kaphattunk az elkészült film első benyomásairól.

Egy archív kép a hamarosan érkező filmből Forrás: YouTube

Ilyenek a Hollywood Reporter, a Collider és a Hitfix kritikái is, melyek alapján egy igazán emlékezetes filmre számíthatunk, eddig nem látott a családi videókkal, fotókkal, rajzokkal, mindezt Kurt Cobain hangján narrálva.

Kiváncsiságunkat még jobban növelte a lenyűgöző, több mint két és fél perces előzetes is, melyben rengeteg archív anyagba kaptunk leheletnyi betekintést, mindezt egészen hatásos formában tálalva.

A Brett Morgen által rendezett film Cobain boldog gyermekkorától, a család széthullásán át, a sztárrá vállásig kalauzolja a nézőket, Cobain naplóbejegyzéseivel és eddig soha nem hallott hangfelvételekkel kísérve. Mindezt a családtagokkal és zenészekkel készített interjúk, animációs betétek törik meg, miközben ismert Nirvana dalok nagyzenekari feldolgozása szól a háttérben.

A kritikusok szerint aki arra várt, hogy a film a Nirvana frontemberének öngyilkosságára koncentrál, az csalódni fog, hiszen az elkészült mű csak minimálisan foglalkozik Cobain halálával, mint ahogy szintén nem terjed ki a zenekar történetének minden egyes szegmensére.

Érdekesség, hogy az eddig vetített verzióban nem szerepel Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa, a Foo Fighters frontembere. A Sundance után Brett Morgen azt nyilatkozta, hogy túl későn lett kész az interjú az egykori bandataggal, de az ígéretek szerint a végleges verzióba már ő is bekerül majd.

A Montage Of Heck mellé, társulni fog egy könyv is, mely az animációs betétekből vett képeket, ritka fotókat és egyéb kincseket is tartalmaz majd Kurt Cobain archívumából. Míg a filmhez készülő lemezen egy 12 perces, korábban sosem hallott akusztikus dal is megtalálható lesz majd.