Egyre több ékszer ül fel az okosvonatra

startup, L!ber8, okosékszer, okoskarkötő
Szemben az okoseszközök zömével, a tago arcot nem kell feltölteni
Vágólapra másolva!
Tarolt az Indiegogón egy magyar okosékszer. A tago arc nevű, telefonos alkalmazással működtetett karkötő 261 százalékos támogatást kapott, célba vett 40 ezer dollárt, de ennél 64 ezerrel többet ért el.
Vágólapra másolva!

A széles fém csuklópánt valójában teljes karkötőgyűjtemény: egy alkalmazás irányításával mi döntjük el, milyen minta díszítse. Az e-tintával előállítható variációk száma végtelen. A tulajdonos L!ber8 startup így fogalmaz a kampányban: „Mindig passzinthatod a ruhádhoz is, a hangulatodhoz is. Ha reggel morcos vagy, választhatsz olyan képe, amelyik felvidít. Ha romantikus hangulatba kerültél, jöhet egy érzelmes minta. De ha éppen a legharciasabb formádra van szükség egy megbeszélésen, ahhoz is be tudod állítani az ékszert.”

Szemben az okoseszközök zömével, a tago arcot nem kell feltölteni Forrás: L!ber8/Facebook

A tago arc valódi újítása, hogy maga az okosékszer nem igényel feltöltést, a karkötő NFC technológiával veszi át a felvillantott mintát egy androidos alkalmazásról. Amennyi energia a tranzakcióhoz kell, azt az applikáció biztosítja. Az iOS támogatás azért nem megoldott, mert az Apple a 6-oson kizárólag Apple Payre korlátozza a near field communication chipet.

Önmagában fegyvertény, hogy a TechCrunch is izgalmas témának találta a magyar fejlesztést. A startup CEO-ja, Kovács Zoltán úgy nyilatkozott a vezető geek portálnak, most dolgozzák ki a végső dizájnt, tovább optimalizálják a szoftvert. A rugalmas nyomtatott áramkörök és a kijelző elektronikája már piackompatibilis, már elég jó ahhoz, hogy a kereskedelmi változatba helyezzék. A tervek szerint ez jövő decemberben lesz.