Kinyitotta egy utas a repülő vészkijáratát

Urumqi Airlines vészkijárat
Vágólapra másolva!
December óta ez már az ötödik hasonló eset Kínában. Ezúttal csak figyelmetlenségről volt szó.
Vágólapra másolva!

A felszállás előtt nem sokkal kinyitotta az egyik vészkijáratot az Urumqi Airlines egyik utasa. A gép Ürümcsiből Csengcsouba tartott volna, ám a 42 éves férfi váratlan akciója megakadályozta az indulást. Szerencse, hogy a vészcsúszda nem nyílt ki az ajtóval együtt.

A férfi azt mondta, hogy tette nem volt szándékos. Állítása szerint még soha nem ültették a vészkijárat mellé, és azt hitte, hogy a nyitókar olyan kapaszkodó, mint amilyen a buszokban van. Mivel ideges volt a felszállás előtt, ezért felállt és abba kapaszkodott. Maga is meglepődött, amikor az ajtó kinyílt.

Tíz napra elzárták

Az eset után a repülő visszatért a kapuhoz, ahol a férfit a rendőrség leszállította. Tíz napra letartóztatták, amiért a többi utasnak 30 perces késést okozott. A légitársaság képviselője szerint a vészkijáratokra feliratokat helyeztek el, amelyeket látnia kellett volna az incidenst okozó férfinak is.

Véletlenül nyitotta ki Forrás: Yaxin.com

December óta ez volt az ötödik eset Kínában, hogy egy utas kinyitotta a vészkijáratot – emlékeztet az Daily Mail. Volt, amikor az utas szórakozottsága okozta a gondot, volt, amikor a kifutón veszteglő gép utasai lázadtak fel, és olyan is, amikor valaki nagyon sietett, és gyorsabban le akart szállni.