Ezt csúnyán benézték a Milan vezetői

504225809
From left : AC Milan's midfielder Riccardo Montolivo, AC Milan's defender from France Adil Rami, AC Milan's defender from France Philippe Mexes, AC Milan's midfielder from Netherlands Nigel de Jong and AC Milan's midfielder Giacomo Bonaventura jump for the ball during the Italian Serie A football match AC Milan vs Atalanta on Jannuary 18, 2015 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Hiába mondta el többször is Adriano Galliani, hogy a hetedik hely is elég lehet a Milannak a jövő évi európai kupaszerepléshez, az UEFA úgy tájékoztatta az olaszokat, hogy ez még akkor sem igaz, ha olasz csapat nyeri az Európa Ligát. 

Az UEFA képviseletében Gianni Infantino közölte az olaszokkal, hogy Galliani téved, mert az olaszok nem kapnak plusz egy európai kupahelyet akkor sem, ha a versenyben levő két olasz klub (Fiorentina, Napoli) bármelyike nyeri az Európa Ligát.

A jelenlegi UEFA-koefficiens alapján két olasz csapat kerül a BL-főtáblára, egy selejtezőt játszhat, míg a 4. és 5. helyezett csapatok az Olasz Kupa győztesével együtt az Európa Ligában indulhatnak. Annyi kitétel van csupán, hogy ha a kupagyőztes a bajnokságban kiharcolta az EL-részvételt, akkor a 6. helyezett kapja meg a helyét.

De hetedik helyről szó sincs

Gallianiék abból indultak ki, hogy idéntől az EL-győztes automatikus helyet kap a BL-főtáblán, de az UEFA tájékoztatása szerint hiába nyeri olasz csapat a sorozatot, a Serie A-kluboknak szánt európai helyek száma nem változik, marad hat. Csak annyi történik, hogy négy csapat indul a Bajnokok Ligájában, az EL-ben viszont csak kettő kap automatikus szereplési jogot.

A többiek sem tudnak segíteni a Milanon Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Milan jelenleg egyetlen pontra van a Galliani által kívánt 7. helytől, a hatodiktól viszont kilencre, ráadásul itt az a Fiorentina áll, amelytől oda-vissza kikapott a Milan.