Függőhídon lehet bejutni a mesebeli szállodába

Montana Magica Lodge
Vágólapra másolva!
A chilei luxushotel egy természetvédelmi terület közepén található, de megkérik az árát.
Vágólapra másolva!

Az Andok déli részén van egy szürreális alkotás: egy ember alkotta vulkán, az oldalán egy vízeséssel. A Varázshegy. Ez a hegy ad otthont a Montaña Mágica Lodge-nak, amely egy luxushotel Patagóniában, a 121 ezer hektáros Huilo Huilo természetvédelmi park közepén.

A chilei szálloda úgy néz ki, mintha egy tündérmeséből vágták volna ki. Az érzést fokozza, hogy teljes egészében fából és kőből építették. Az Andok fenséges hegyvonulatával a közelben valóban olyan, mintha egy másik világba csöppent volna az utazó.

Forrás: Montana Magica Lodge

Az ötemeletes hotelbe már a belépés sem mindennapi, ugyanis csak egy kötélhídon lehet gyalog bejutni. Mindössze 13 kis szobája van, mindegyik természetes dekorációval ellátva. Hatalmas farönkökből kivájt fürdőkben lehet ejtőzni, és természetesen van külön bár és étterem is.

Az erdő közepén

De bolond lenne, aki csak a szálloda falain belül töltené az idejét, hiszen a hotel az erdő közepén van, és olyan állatokat lehet megfigyelni, mint a világ legkisebb szarvasa, a mindössze 30-40 centiméter magas pudú. A vendégek minigolfozhatnak, lovagolhatnak, kipróbálhatják a vadvízi evezést vagy Dél-Amerika leghosszabb drótkötélpályáját. Meg persze túrázhatnak is kedvükre a csodálatos környezetben.

A pudú a világ legkisebb szarvasféléje Forrás: Flickr/Robert Lowe

A Montaña Mágica egyébként egy komplexum része. A szintén hozzátartozó Baobab Hotelbe és más szállásokba például függőhídon lehet átsétálni. Az árak egy éjszakára 62 ezertől 108 ezer forintig terjednek, ami első látásra soknak tűnik. Hozzá kell tenni azonban, hogy néhány szomszédos szálláson akár 500 ezer forintot is elkérhetnek egy éjszakáért - írja a Daily Mail.

Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Montana Magica Lodge
Forrás: Flickr/Christian Córdova