Gyerekek is leestek a felvonóról

sífelvonó Maine baleset
Vágólapra másolva!
Heten megsérültek, amikor egy sífelvonó visszafelé kezdett el mozogni egy amerikai sípályán.
Vágólapra másolva!

Nagy riadalmat keltett a síelők körében, amikor az amerikai Maine állam Sugarloaf síközpontjában meghibásodott a felvonó. A sílift hirtelen hátrafelé kezdett el mozogni, majd felgyorsult. Az esetről készült videón hallani lehet, amint a földön lévők arra biztatják a megszeppent liftezőket, hogy ugorjanak le.

A balesetben összesen heten sérültek meg, köztük három gyermek. Három síelőt kórházba kellett szállítani, négyet pedig a helyszínen láttak el. A liftet a vizsgálat idejére lezárták, a többi felvonó azonban működik.

Egy szemtanú a Bangor Daily Newsnak arról számolt be, hogy épp a felvonóra várt, amikor az eset történt. „Láttam, amint az egyik szék körbement a lift kerekén, és a levegőbe emelkedett, rajta az emberekkel. Az emberek kezdtek leugrálni róla, és ez elég sokáig tartott" – mesélte a látottakat.

Volt már hasonló eset

A Sugarloaf síközpont Maine állam nyugati részén, a Carrabassett völgyben található. Ez a legnagyobb területű síközpont az Egyesült Államokban a Mississippitől keletre a maga 500 hektárjával. Évente több mint 350 ezren látogatják.

2010-ben már volt egy hasonló baleset a síközpontban egy másik felvonóval. Akkor voltak utasok, akik 9 méterről zuhantak le, összesen nyolcan sérültek meg.