Nagy fába vágta fejszéjét a francia óriásbank

BNP Paribas
Vágólapra másolva!
Továbbra is jó formának örvendenek a francia bankpapírok, köztük a BNP Paribas is, amely az elmúlt napokban egy igen fontos ellenállásán verekedte át magát. Ha kitart a lendület, akkor pedig jó eséllyel a 60 eurós szintet is megérintheti az árfolyam, itt azonban már igen bizonytalannak ígérkezik a hegymenet folytatódása az elmúlt évek tanulsága szerint.
Vágólapra másolva!

Rendkívül jó éve van a francia bankpapíroknak, melyek egytől egyig kétszámjegyű emelkedést tudnak felmutatni az év eleje óta, amivel tulajdonképp a CAC40 egyik húzóerejének számítanak. Korábban már a Crédit Agricole, a Société Générale, és a BNP Paribas részvényére is felhívtuk a figyelmet, melyek azóta igen jól teljesítenek. Most utóbbira lehet igazán érdemes figyelni, hiszen egy kedvező beszállási lehetőséget tartogat a befektetők számára.

A 200 napos mozgóátlag áttörése óta folytatta menetelését a BNP Paribas árfolyama, aminek köszönhetően a korábban vázolt 55 eurós szintet is elérte a bankpapír. Ráadásul az elmúlt napok tanulsága szerint a részvénynek tartósan is sikerülhet megragadnia 55 euró felett, miután egy visszatesztet követően ismét emelkedésnek indult az árfolyam.

A soron következő ellenállás 60 eurónál rajzolódott ki, ahol legutóbb egy éve járt az árfolyam. Az emelkedést ráadásul az elmúlt héten megjelent aranykereszt jelzés is megerősíti.

Érdemes fél szemmel követni az RSI indikátor alakulását is, amely rendkívül közel tartózkodik a túlvettséget jelző állapothoz. Legutóbb szeptemberben fordult elő, hogy több napig túlvett legyen a francia bankpapír, amit egy jelentős árfolyamgyengülés követett. Persze arról se feledkezzünk meg, hogy az árfolyam növekedése mellett akár tartósan is itt tartózkodhat az indikátor.

BNP Paribas napi grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ha kedvező esetben a 60 eurós szintig elmenetelne a BNP, ennek áttörése már nem ígérkezne túl könnyű feladatnak, miután az elmúlt években rendre itt halt el az emelkedés. Persze ennek elérése előtt még mintegy 8 százalékos emelkedés előtt is állhat a bankpapír.

A heti grafikon tanulsága szerint is közeledik a BNP a túlvettséget jelző zónához, igaz itt még jóval távolabb található ettől. A 70-es szint elérése heti bontásban még inkább figyelmeztető jel, hiszen ebben az esetben rendre kisebb nagyobb árfolyamcsökkenés következett be a múltban.

BNP Paribas heti grafikon (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu