Vágólapra másolva!
Több kiemelkedő eredmény is született az úszók Budapest-bajnokságának első napján, amelyen az olimpiai bajnok Gyurta Dániellel az élen a sportág hazai kiválóságainak zöme vízbe szállt a Komjádi Uszodában.

Az egyik legjobb teljesítménnyel az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána rukkolt ki, aki a 200 méter pillangón - a riói olimpiai induláshoz szükséges A-szinten jóval belül úszva - 2:08.25 perccel nyert. Győzelmét kommentálva Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy a 18 éves versenyző több mint egy másodperccel tart előbbre ebben a számban tavaly ilyenkori önmagához képest.

Gyurta Dániel, a 200 méter mell londoni aranyérmese a nyitónapon 100 méteren indult, s hatalmas fölénnyel, 1:01.11 perccel nyert.

"Az amerikai edzőtábor után még mindig fáradt vagyok, ennek tudatában elégedett vagyok a mai úszásommal" - mondta az idősebbik Gyurta. Öccse, Gergely 4:16.64 perccel, olimpiai - és a nyári kazanyi világbajnoki indulásra is jogosító - A-szintes idővel győzött 400 méter vegyesen, a világbajnoki A-szintet teljesítette 800 méter gyorson is (7:57.20 perc).

Kiss mindenkit dicsért

Kiss László összegzésében úgy fogalmazott, Gyurta Dániel az edzőtábori fáradtság ellenére tetszetősen mozgott, jó tempóban úszott. Az ifjabbik Gyurta mellett dicsérte a 400 méter női vegyes győztesét, az önmagához képest jól, olimpiai A-szintet úszó György Rékát is.

"Kimondottan tetszett Risztov Éva 200 méter pillangón, és jól teljesített Verrasztó Dávid is 200 méter gyorson" - tette hozzá a kapitány.