Betiltotta az alkoholt a Ryanair a hírhedt bulijáratán

Ryanair repülőgép Boeing 737-800 B737
Vágólapra másolva!
A részeg utasok már a repülés biztonságát veszélyeztették, a sajtó több botrányos esetről beszámolt.
Vágólapra másolva!

Példa nélküli intézkedést tett a Rynair a Glasgow-Ibiza járatán: megtiltotta az utasoknak, hogy alkoholt hozzanak fel a fedélzetre. Az ügy előzménye, hogy a „bulijáraton" rendszeresek voltak a botrányos jelenetek. A részeg nyaralók gyakran már a repülés biztonságát veszélyeztették a magatartásukkal.

A csomagtérben lehet csak szállítani

Az ír fapados légitársaság közölte, hogy ezután nem engedik fel a fedélzetre a reptéri boltokban vásárolt alkoholt. A beszállásnál átvizsgálják az utasok kézipoggyászát, és akinél ilyet találnak, azt vagy a kézipoggyászukba téve ingyen elszállítják a csomagtérben, vagy a repülőtéren kell hagyniuk. Aki megpróbálja elrejteni és felcsempészni az italát, attól visszatérítés nélkül megtagadják az utazást.

Képünk illusztráció Forrás: Polesz Ábel

A Ryanair szóvivője nem kívánt konkrét eseteket említeni, amelyek a tilalmat kiváltották. Azt azonban hozzátette, hogy az utasok és a személyzet kényelme és biztonsága elsőbbséget élvez, és nem fogják tolerálni a szabályszegő magatartást.

Botrányos jelenetek

A sajtóban többször is beszámoltak a Glasgow-Ibiza járat botrányairól. Előfordult olyan is, hogy a repülést meg kellett szakítani Párizsban a renitens utasok miatt, akik közül 14-et le is tartóztattak. Ők olyan részegek voltak, hogy azt hitték, már megérkeztek Ibizára – idézi fel a Daily Mail.

A Ryanairnek heti két járata van a skóciai Galsgow-ból a spanyolországi Ibizára, ahová kétórás az út. Az alkoholtilalom csak erre az egy útvonalra vonatozik.