Magyar származású teniszezőkkel cél a Világcsoport

Martina Hingis, tenisz
UNITED STATES, INDIAN WELLS : INDIAN WELLS, CA - MARCH 12: Martina Hingis of Switzerland in action with (out of frame partner) Sania Mirza of India in a in the doubles match against Karolina Pliskova of Czech Republic and Magdalena Rybarikova of Slovakia during day four of the BNP Paribas Open tennis at the Indian Wells Tennis Garden on March 12, 2015 in Indian Wells, California. Julian Finney/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar származású klasszisokkal próbál feljutni a Világcsoportba a svájci női teniszválogatott. Az április 18-19-i, Lengyelország elleni mérkőzésen Bacsinszky Tímea mellett ott lesz a Fed-kupa-válogatottban Martina Hingis is.

Visszatér a svájci Fed-kupa-csapatba Martina Hingis, a női teniszezők világranglistájának egykori éllovasa, jelenlegi párosspecialista. A magyar származású svájci játékos 1980-ban az akkor Csehszlovákiához tartozó Kassán született, édesapja, a felvidéki magyar Hingis Károly kiválóan beszéli is magyarul.

A 34 éves játékost a svájci szövetség benevezte a lengyelek elleni, április 18-19-én sorra kerülő mérkőzésére, amelyen a Világcsoportba jutás lesz a tét. "Nagyon örülök, hogy Martina csatlakozott csapatunkhoz, köszönöm neki" - mondta Rene Stammbach, a svájci szövetség elnöke.

Martina Hingis 1998 óta nem játszott a Fed-kupában Forrás: Julian Finney/Getty Images/AFP

Hingis 2015-ben három tornát is nyert párosban: Brisbane-ben még a német Sabine Lisicki volt a partnere, Indian Wellsben és Miamiban pedig az indiai Sania Mirza társaként győzött. Legutóbb 1998-ban játszott a Fed-kupában, akkor a svájciak elvesztették a finálét a spanyolokkal szemben.

A csapat bombaerős lehetne, de a világranglista 35. helyén álló, 18 éves Belinda Bencic a sűrű programra való tekintettel lemondta a szereplést. A keretben így Hingis mellett a szintén magyar származású Bacsinszky Tímea (22.), Stefanie Vögele (91.) és Viktorija Golubic (236.) kapott helyet.

Amennyiben Svájc nyerne a Radwanska nővérekkel, Agnieszkával és Urszulával felálló lengyelek ellen, 2004 óta először jutna a legjobb nyolc közé.