Vágólapra másolva!
Egyedüli magyar versenyzőként került be a Katona József Színház különleges projektje az internet Oscarjának tartott Webby Awards döntősei közé, írja a Kreatív. Ez már önmagában hatalmas eredmény.
Vágólapra másolva!

Mint a Young & Rubicam kampánykisfilmjéből kiderül, az ország legnépszerűbb színháza a fiatalok kedvéért vágott bele egészen rendhagyó projektjébe, akik színházba nem járnak, ellenben minden percüket online töltik. A Katona színészei arra vállalkoztak, hogy eljátsszák a gyakran kifejezett érzelmeinket, ebből pedig gifek születtek. Máté Gábor, Kulka János, Ónodi Eszter, Keresztes Tamás, Borbély Alexandra, Pálos Hanna és még sokan mások tehát mostantól emailtől kommentig bármilyen webkettes bokszban elmondják helyettünk, ha megsértődtünk, ha valakit meghívnánk egy italra, ha szerelmesek vagyunk, ha unatkozunk vagy izgatottak vagyunk. Ha jön a főnök, ha pénz áll a házhoz, ha valamit cikinek tartunk, ha boldog születésnapot vagy névnapot kívánunk.

Forrás: http://www.gifszinhaz.hu/

A weboldal neve Gifszínház, a műfajé a gif és performance szavakból giformance. A Katona pedig kivágta a lepkehálót: bár kőszínházként háromdimenziósabb már nem is lehetne, mostantól tulajdonképpen ugyanúgy lehet lájkolni, megosztani, tweetelni, beágyazni, mint akármelyik blogposztot, videót vagy online cikket.

Aki értékeli a diszruptív technológiát, a kék óceánstratégiát és általában az innovációt, nem mellesleg szívesen tölti estéit a Petőfi Sándor utcai színházban, ezen a linken maga is leadhatja közönségszavazatát.