Vágólapra másolva!
Nem fejezi be pályafutását minden idők legjobb női sífutója, a hatszoros olimpiai és tizennégyszeres világbajnok Marit Björgen. A faluni vébén két aranyat nyert klasszis úgy döntött, jövőre is rajthoz áll.

"Eltelt némi idő a szezon vége óta, és ezt kihasználtam arra, hogy elmélkedjek. Arra a következtetésre jutottam, hogy folytatom a pályafutásom, mert még mindig van bennem elég motiváció" - nyilatkozta a hatszoros olimpiai és tizennégyszeres világbajnok norvég világklasszis.

Björgent a sajtón keresztül sokan biztatták, hogy nem vonuljon még vissza, legnagyobb vetélytársa, a szintén norvég Therese Johaug állítólag könyörgött neki, hogy folytassa.

Marit Björgen Forrás: Sunnjenteidrett.no

A norvég klasszis pályafutásáról itt olvashat bővebben.

Björgen szerdán esélyes lesz a Laureus Év Sportolója Díj elnyerésére is, a legjobb női sportolók között ugyanis jelölték, rajta kívül még két teniszező, az amerikai Serena Williams és a kínai Na Li, az új-zélandi súlylökő, Valerie Adams (New Zealand), a szlovén síelő, Tina Maze, illetve az etióp futó, Genzebe Dibaba reménykedhet a végső sikerben.