Vágólapra másolva!
Kolonics György egykori párja, a kétszeres olimpia bronzérmes, többszörös világbajnok Kozmann György lett a legendás kenusról elnevezett alapítvány kuratóriumi elnöke. Az eddigi elnök, Angyal Zoltán továbbra is tevékeny tagja marad a kuratóriumnak.

"Jogilag ugyan lemondtam, de érzelmileg nem, csak átadtam a tisztséget" - mondja Angyal Zoltán, aki az alapítvány keddi éves közgyűlésén jelentette be hivatalosan is, hogy nem folytatja elnöki munkáját.

A korábbi szövetségi kapitány Kolonics György halálának első évfordulója óta, közel 6 évig vezette a közhasznú szervezetet. Irányításával az alapítvány eddig 13 helyszínen mutatta be a névadónak emléket állító kiállítást, minden évben kiosztotta a sportág legnagyobb reménységeinek odaítélt Kolonics-díjakat, a 2013-as árvíz idején nehéz helyzetbe került egyesületeket-, valamint hátrányos helyzetű versenyzőket támogatott és a tavalyi évben bemutatott egy egész estét dokumentumfilmet is Kolonics György életéről.

Kolonics György és Kozmann György Forrás: Mkksz.hu

"Bár az emlékek gyakran elhalványulnak, Koló neve mégsem kopott meg az elmúlt években, ezt mindenképpen nagy eredménynek tartom. Nekem azonban egyre nehezebbé vált támogatókat szereznem az alapítványnak, mert rég voltam már aktív sportvezető, ezért olyannak akartam átadni a tisztséget, akinek jobb a kapcsolatrendszere az enyémnél és hasonlóan ambicionálja a feladat" - tette hozzá Angyal Zoltán.

Az alapítvány új vezetője Kozmann György lett, aki 2003 és 2008 között Magyarországon legyőzhetetlen párost alkotott Kolonics Györggyel. 5 év alatt nyertek együtt olimpiai bronzérmet és két világbajnoki címet is.

"Számomra azért igazán vonzó az elnöki feladat, mert újra szoros szállal kapcsolódhatok Kolóhoz és a kajak-kenu világához is. Nagy eredményeket ért el az alapítvány eddig, szeretném továbbvinni, amit Angyal Zoltán elkezdett. Eddig is tagja voltam a kuratóriumnak és adtam is ötleteket a működéshez, itt a lehetőség, hogy most már ne csak a szám járjon, az alapítvány arcaként és vezetőjeként ugyanis sokkal nagyobb lesz a felelősségem" - mondta Kozmann György.

Az alapítvány legnagyobb támogatója, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A sportág főtitkára, Schmidt Gábor szerint a leköszönő elnök kiváló munkát végzett.

"Köszönettel tartozunk Angyal Zoltánnak, rengeteget tett Kolonics György emlékének ápolása érdekében az elmúlt 6 évben. A korábbi szövetségi kapitány tanácsaira, segítségére továbbra is számít az alapítvány és mi is számítunk rá a szövetségnél. Kozmann György felkérése pedig biztosítja, hogy Koló pályafutása továbbra is példaként szolgáljon minden sportolónk előtt - mondta.