Milyen a bolognai spagetti tészta nélkül?

TV Paprika, paleo
Vágólapra másolva!
Paleo konyha című nyolcrészes sorozatában mutatja be a TV Paprika április 22-től, hogy a paleo étkezés nem csak a fogyni vágyók és a betegségekkel küzdők körében népszerű, hanem a profi sportolók és hírességek is hűen követik.
Vágólapra másolva!

A paleo étkezés nem egy fogyókúrás módszer, hanem a káros élelmiszerek kerülését és az egészséges táplálkozást jelenti. Szakértői szerint a természetes táplálkozásra kell törekednünk, hiszen hárommillió évig egyek voltunk a természettel. Tízezer évvel ezelőtt, a mezőgazdálkodás kialakulásával azonban a betegségek és az allergiások száma fokozatosan nőtt - állítják (noha megbízható statisztika nincs a régi időkből).

Tészta nélkül is ehetünk bolognait Forrás: TV Paprika

A kérdés az, hogy vajon a paleo táplálkozás képes-e megállítani ezt a folyamatot. A módszer szerint semmiképp nem szabad gabonát és semmilyen feldolgozott élelmiszert enni, valamint kerülni kell a finomított olajat. Húst kizárólag a szabadon legeltetett állatoktól származót együnk, és azok zsírjával főzzünk. Vajon milyen egy bolognai spagetti tészta nélkül paleo módra? Többek közt ez is kiderül a műsorból.