Amikor a dubstep és a tengeri pókok találkoznak

rákpiramis
PT Hirschfield a háttérben, a rákpiramis pedig elöl - az állatok migráció előtt rendeződnek ilyen alakzatba
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál búvár vette videóra, ahogyan több száz tengeri pók tülekedik egy kupacban, párzás idején – innen már csak dubstep zenét kellett alá vágni, hogy igazi vízalatti parti alakuljon ki.
Vágólapra másolva!

Egy ausztrál búvár, a Pink Tank Scuba weboldal bloggere, PT Hirschfield a Port Phillip-öböl közelében úszkált kamerájával, amikor egy hatalmas tengeripók-piramisra figyelt fel – az állatok több százan, akár több ezren is lehettek, és egymásra mászva tülekedtek a tengerfenéken.

Párzási esemény a rákpiramis

Hirschfield persze rögtön videóra vette a nem mindennapi eseményt, amely általában április és július között megy végbe. Innen már csak egy lépés volt, hogy megfelelő zenét találjon a gyönyörű felvételek alá – ő pedig valamiért lágyan induló, de idővel rendesen bekeményítő dubstep dallamokat választott, amelyek hatására olyan, mintha a rákok éppen egy hatalmas partiban másznának egymás nyakára.

Védelem a ragadozók ellen

A tengeri pókok a rövidfarkú rákok (Brachyura) csoportjába tartoznak, és egyelőre viszonylag keveset tudunk róluk, már ami migrációjukat és párzási rituáléikat illeti – a videón is látszó piramisba valószínűleg párzás során rendeződnek, hogy megvédjék magukat az olyan ragadozóktól, mint például a ráják és angyalcápák.

Az óceánterápia az igazán hatásos

PT Hirschfieldet egyébként pár éve diagnosztizálták méhnyakrákkal, és ő a kezelések helyett az óceánterápiát választotta.

PT Hirschfield a háttérben, a rákpiramis pedig elöl - az állatok migráció előtt rendeződnek ilyen alakzatba Forrás: YouTube / Pink Tank Scuba

A minimálisra csökkentett kemoterápia és gyógyszeres kezelések mellett annyit merül, amennyit tud, és küldetésének tekinti, hogy minél többet mutasson meg a nagyközönségnek Ausztrália lenyűgöző tengeri világából. A vándorló tengeri pókokat sem most filmezi le először: már tavaly is készített felvételt arról, hogyan vonulnak a nyolclábú páncélosok.