Miért nem kell Megyeri az Olimpiakosznak?

Martins, Obafemi; Megyeri Balázs akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY Valencia, 2013. február 14.
Obafemi Martins, a spanyol Levante csatára (j) gólt szerez Megyeri Balázzsal, a görög  Olimpiakosz magyar kapusával (k) sze
Valencia, 2013. február 14. Obafemi Martins, a spanyol Levante csatára (j) gólt szerez Megyeri Balázzsal, a görög Olimpiakosz magyar kapusával (k) szemben a labdarúgó Európa Ligában a tizenhat közé jutásért játszott első mérkőzésen a valenciai Ciutat de Valencia Stadionban 2013. február 14-én. (MTI/EPA/Juan Carlos Cardenas)
Vágólapra másolva!
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Olimpiakosszal zsinórban öt bajnoki címet szerzett Megyeri Balázs elhagyja Görögországot. Az athéni klub nem is marasztalja az információink szerint túl magas fizetést kérő focistát, akiért közben - állítólag - bejelentkezett egy angol klub.

Megyeri Balázs 2010-ben igazolt az FTC-től az Olimpiakoszhoz, és az első három évben sok lehetőséget kapott, az utóbbi kettőben már nem annyira. A 25 éves kapus nem tudta visszaszerezni a helyét remeklő spanyol kollégájától, Robertótól, a görög klubnál pedig úgy gondolják, hogy a magasabb fizetési igényekkel előálló Megyeri helyett mást igazolnak le második számú kapusnak.

Beindulhat a kapuskeringő

Egy, az Origónak név nélkül nyilatkozó görög újságíró szerint Megyeri évi 350-400 ezer eurós (105-120 millió forint) fizetést szeretett volna az eddigi, "230-250 ezer euró alatti" keresete helyett. Az Olimpiakosznál azonban úgy vélik, fele ennyiért magukhoz édesgethetik az OFI Krétát erősítő Giorgi Loriát.

Megyeri a Levante ellen Forrás: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Cardenas

Közben persze nagy kérdés, hogy mi lesz Robertóval, az ismert ügynök, Jorge Mendes játékosa az elmúlt évben mutatott játéka alapján biztos, hogy sokkal nívósabb bajnokságba igazolhat. Úgy tudjuk, nagy esély is van rá, hogy a spanyol kapus szintén távozik Athénból.

Megyerit viszont akkor sem szeretnék megtartani, ha Roberto eligazol, ez esetben az athéniak keresnek valaki mást a kezdőkapus posztjára.

"Bízom benne, hogy nem kell hazatérnem"

A volt Fradi-kapus a hir24.hu-nak adott interjújában azt mondta, úgy érzi, hogy számára az elmúlt két év szakmailag visszalépés volt. Arról is beszélt, hogy miért nem érdekelné, ha a Fraditól most kapna egy ajánlatot. "Huszonöt éves vagyok, és bízom benne, szerencsére a jelek is azt mutatják, hogy egy jóval nívósabb bajnokság is szóba jöhet a magyarnál. És azért a görög bajnokságot sem írnám le, a magyar előtt tartom, ne felejtsük el az Olimpiakosz esetében a Bajnokok Ligája-szereplést sem. Bízom benne, hogy nem kell hazatérnem."

Kedden az SDNA.gr arról adott hírt, hogy Megyeri Angliából kapott konkrét ajánlatot (korábban a Derby County érdeklődéséről írtak). Erről megkérdeztük az ügynökét, Hrutka Jánost, aki az Origo megkeresésére azt válaszolta: "Ez nagyon jó, de ha lenne is bármi, akkor sem kommunikálnánk, és akkor sem ilyen formában."

Elhagyja Athént

Márciusban Megyerit behívta magához az Olimpiakosz elnöke, mivel az Origónak nyilatkozó Hrutkát kissé félreértelmezve idéző görög lapokban az jelent meg, hogy az AEK Athén kivetné a hálóját a focistára. Ekkor úgy tűnt, hogy az Olimpiakosz megkísérli megtartani a kapust.

Megyeri Balázs vs Daniel Sturridge Forrás: AFP/David Banks

Korábban Hrutka azt mondta, hogy a Bundesligából és Törökországból is vannak lehetőségei Megyerinek, aki a lejáró szerződése miatt hamarosan szabadon igazolhatóvá válik. Ami szinte teljesen biztos, hogy elhagyja Athént.