Vágólapra másolva!
Továbbra sincs vevő a fizetésképtelenné vált olasz élvonalbeli futballklubra, az FC Parmára.

Kedden már másodszor próbálták elárverezni a súlyosan eladósodott egyesületet, de a csődbiztos közlése szerint ezúttal sem érkezett vételi ajánlat. A kikiáltási ár most 15 millió euró volt, miután a múlt heti, 20 milliós ajánlatra nem akadt érdeklődő. Jövő hétfőn újabb árverezési kíséreltre kerül sor, az árat ismét 25 százalékkal csökkentik.

Az FC Parma - amely már biztosan búcsúzik a Serie A-tól - márciusban hivatalosan csődöt jelentett, az idényt pedig csak a liga ötmillió eurós segítségével tudja befejezni.

A Parmának van egy magyar játékosa is, Tőzsér Dániel, aki jelenleg Premier League-fejutó Watfordban szerepel kölcsönben. A focista menedzsere, Filipovics Vladan április végén az Origónak azt mondta: ha valaki megveszi a Parmát, akkor érvényben marad a kölcsönszerződés, és Tőzsér készülhet a Premier League-re. Ha viszont véglegesen csődbe mennek az olaszok, akkor az összes játékos, így Tőzsér is szabadon igazolhatóvá válik.

Tőzsér sorsát is befolyásolja a Parma jövője. Ha nem veszik meg az olasz klubot, akkor a focista - várhatóan - szabadon igazolható lesz. Ellenkező esetben a Premier League-ben szerepelhet a következő szezonban. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A középpályás erről a következőket mondta az Origónak adott interjújának április végén: