Nagybankokat minősített le a Fitch

Vágólapra másolva!
Tegnap éjjel közzétette a Fitch az európai bankszektor hitelminősítésének felülvizsgálatát. Ahogy arra korábban számítani lehetett, több európai nagybank besorolását is rontotta az amerikai intézet. 
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak a német Handelsblatt újság hétfői értésülései az európai nagybankok leminősítésével kapcsolatban. Európa vezető bankja, a Deutsche Bank osztályzatát egy szinttel "A”-ra korrigálta le a Fitch, negatív kilátások mellett. Németország második legnagyobb bankja, a Commerzbank ennél nagyobb leminősítést kapott, a besorolást "A+”-ról "BBB”-re korrigálták le, amely csak két szinttel előzi meg a bóvli kategóriát - írja reggeli hírlevelében az Equilor. A bejelentésre a két nagybank alig reagált a szerdai kereskedésben, közel másfél órányi mozgás után is 0,2 százalékos mínuszban állnak a részvények.

Az Unicredit minősítését "A+”-ról "A-”-ra húzta le a hitetminősítő, míg a Royal Bank of Scotlandot egy szinttel "BBB+”-ra minősítették le.

Több pozitív felülvizsgálatot is láthattunk, a Lloyds Banking Groupot egy osztályzattal "A+”-ra húzta fel a Fitch, míg a Société Générale "A” minősítése megerősítésre került, a kilátásokat pedig stabilra javították - áll az Equilor írásában.