B.B. King lánya szerint apját megmérgezték

HORIZONTAL
US blues legend BB King performs during the 45th Montreux Jazz Festival on July 3, 2011 in Montreux. The music festival will last until July 16, 2011. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Patty King és testvére, Karen Williams azzal vádolja King menedzserét, Laverne Toneyt és asszisztensét, Myron Johnsont, hogy megmérgezték a zenészt.  A Nevada állambeli Clark megye nyomozói egyes hírek szerint vizsgálatot is indítottak.  
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy B.B. King lányai eskü alatt vallották, hogy az apjukkal ismeretlen hatóanyagot vetettek be, hogy megmérgezzék. "Hisszük, hogy apánkat meggyilkolták" - mondták mindketten.

Az idős blues legenda lánya, Patty King korábban is panaszkodott már a férfi miatt, King halála előtt azzal vádolta apja menedzserét, Laverne Toneyt, hogy kihasználja a zenészt.

Toney ezúttal is meglehetősen higgadtan reagált, mondván: "Mindig pletykáltak rólam. Nincs ebben semmi újdonság" - nyilatkozta a menedzser.

A megyei halottkém, John Fudenberg az mondta a hírügynökségnek, hogy május 24-én, vasárnap boncolták Kinget, a toxikológiai eredményekre viszont még legalább nyolc hetet várni kell - írja a Reuters.

Ahogy az ABC írja, Fudenberg azt is hozzátette egy hétfői nyilatkozatban, hogy semmilyen bizonyíték nincs a gyilkosságra, Ray Steiber, a Las Vegas-i rendőrség hadnagya pedig arról beszélt, hogy semmilyen vizsgálatot nem indítottak.

A blues királya, a gitárzene egyik legnagyobb alakja május 14-én, csütörtök este hunyt el 89 éves korában. A cukorbetegsége miatt már kórházban is kezelték, de egészen a legutóbbi időkig még évente száz koncertet adott.