Allegri nemcsak jó edző, jó vesztes is

massimiliano allegri juventus barcelona bajnokok ligája döntő
Juventus' coach Massimiliano Allegri reacts during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Massimiliano Allegri elismeri, nem tudta a Juve megállítani a Barca csatárait a BL-döntőben. Nem ígéri, hogy jövőre meglesz a tripla a Juvénak, csak azt, hogy ott lesznek Európa legjobb nyolc csapata között.

Nagyon rokonszenvesen nyilatkozott a BL-döntő másnapján a kinevezésekor saját szurkolóitól sem sok jó szót kapó Massimiliano Allegri, a Barcelona ellen remekül helytálló Juventus vezetőedzője.

Hibáztunk, lekontráztak, ez van

"Remek döntő volt, de sajnos ha ilyen jó az ellenfél, hiába gondolja az ember, hogy uralja a helyzetet. Épp akkor kerültünk újra hátrányba, amikor kézben tartottuk a meccset, és közel jártunk a gólszerzéshez. Megvolt az esélyünk, hogy megakadályozzuk a Barcelona újabb triplázását, de nem tudtuk őket megállítani. Mondtam Buffonnak, úgy éreztem a kispadon, megnyerhetjük, de amint hibáztunk, lekontráztak. Nagyszerű csatáraik vannak, úgyhogy megfizettünk a hibáért" - értékelt Allegri, egy szót sem ejtve a Juve-drukkerek által felemlegetett tizenegyesgyanús esetről.

A kispadról úgy tűnt, meglehet a győzelem Forrás: AFP/Olivier Morin


A szezonban az olasz bajnokságot és a kupát is megnyerő fiatal szakember a jövőről is beszélt, és megcsillantotta a realitásérzékét. "Még tudunk javulni. Nem feltétlenül az eredményekben, hiszen az azt jelentené, hogy legközelebb mi triplázunk. De a játékunk minőségét javíthatjuk, megszilárdíthatjuk az erősségeinket. Így rendszeresen ott lehetünk Európa legjobb nyolc csapata között, ez nagyon fontos lenne" - mondta Allegri.

Evrának már megint nem sikerült

A 3-1-es vereséget sportszerűen viselő Juvéban van valaki, aki akár lehetne rossz vesztes is, mármint érthető lenne, ha kiakadt volna a kudarctól. Patrice Evra lett ugyanis az első játékos a BL történetében, aki négy döntőt is elbukott -

ráadásul ebből hármat is a Barca ellen.

Evra itt épp Ivan Rakiticet próbálja szerelni Forrás: MTI/AP/Michael Probst


A francia védő 2004-ben a Monaco, 2009-ben és 2011-ben a Manchester United játékosaként szalasztotta el a nagy győzelmet. Igaz, 2008-ban azért összejött neki a MU mezében. Evra mögött egyébként hét olyan futballista is van, aki három döntőt vesztett a BL-ben: Edgar Davids (Ajax, Juventus), Alessandro Del Piero (Juventus), Didier Deschamps (Juventus, Valencia), Paolo Maldini (Milan), Paolo Montero (Juventus), Alessio Tacchinardi (Juventus), Edwin van der Sar (Ajax, Juventus, Manchester United).