Több ezer kkv növekedhet két új pályázatból

Vágólapra másolva!
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két pályázatot írt ki feldolgozóipari kkv-knak.  Az 5-50 millió, illetve 50 és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást gyártási kapacitásuk fejlesztésére és gépek beszerzésére fordíthatják. Több ezer kkv nyerhet támogatást a régóta példátlanul magas keretből. 
Vágólapra másolva!

A feldolgozóipar jár jól

A GINOP-1.2.1-15 és GINOP-1.2.2-15 kódszámú pályázatokra 2015. július 9. és 2017. július 10. között lehet jelentkezni. Azok a kkv-k pályázhatnak, amelyek legalább egy főt foglalkoztatnak, székhelyük Budapesten, illetve Pest megyén kívül található, rendelkeznek legalább egy teljes lezárt pénzügyi évvel, és a termelési kapacitásukat kívánják bővíteni. Mindkét pályázat a feldolgozóipar vállalkozásait támogatja a textilipartól a járműiparig.

Aki most lemarad, kimarad

Az elnyert támogatást mindkét pályázatnál legalább 50 százalék önerővel olyan kiadásokra fordíthatják, mint az eszközbeszerzés, a beszerzett eszközhöz közvetlenül kapcsolódó ingatlanfejlesztés és informatikai fejlesztés. A kedvezményezett vállalkozásoknak bizonyos fokú stabilitást és növekedést kell vállalniuk. Pető Gábor, a MultiContact Consulting ügyvezető igazgatója. szerint a most két évre meghirdetett 85 milliárd forint olyan hatalmas támogatási keret, amelyre hosszú évek óta nem volt példa. „Ugyanakkor, könnyen előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló keret a tervezettnél jóval hamarabb elfogy. Aki ilyen jellegű beruházást tervez, lépnie kell; aki most lemarad, kimarad” – mondta.