Megvan a menesztett színházigazgató utódja

Béres Attila
Miskolc, 2014. március 18. Béres Attila rendező Michael Frayn - Mohácsi János - Mohácsi István Veszett fejsze című vígjátékának fotóspróbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2014. március 18-án. A színdarabot március 21-én mutatják be. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Béres Attila lett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. Az új vezetőt a miskolci közgyűlés csütörtöki, rendes ülésén egyhangúlag választotta meg a teátrum igazgatójává június 19-i hatállyal 2020. január 31-ig. Az előző igazgatót márciusban mentette fel a közgyűlés, arra hivatkozva, hogy a belső feszültségek akadályozzák a társulat munkáját.
Vágólapra másolva!

Az új direktort 28 igen szavazattal választották meg Miskolc város önkormányzati képviselői, zárt ülésen. A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói pályázatát korábban szakmai bizottság értékelte – közölte Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője.

Béres Attila eddig igazgatóhelyettes volt Forrás: MTI/Vajda János

A szakmai bizottság az Előadóművészeti Iroda, a helyi polgármesteri hivatal és a szakszervezet képviselőinek részvételével június 15-én tartotta meg ülését.

A testület tagjai 5 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett támogatták Béres Attila pályázatát.

A posztra eredetileg ketten pályáztak, Béres Attila és Dózsa László, ám utóbbi június 2-án visszalépett. Béres Attila eddig a miskolci színház igazgatóhelyettese volt, korábban volt már a Budapesti Operettszínház főrendezője, és dirigált Kecskeméten, Szombathelyen és a Nemzeti Színházban is.

A Miskolci Nemzeti Színház élére azért kellett új igazgatót választani, mert a város közgyűlése március 18-án azonnali hatállyal felmentette tisztségéből a korábbi vezetőt, Kiss Csabát. Kriza Ákos polgármester azzal indokolta akkor a döntést, hogy

a színház működését belső feszültségek veszélyeztetik,

és csak igazgatóváltással tartja megmenthetőnek a következő évadot.