A Juventus középpályása eldöntötte, hol folytatja

Andrea Pirlo, foci, Juventus
ITALY, Turin : Juventus' midfielder Andrea Pirlo kisses the Italian League's trophy during a ceremony following the Italian Serie A football match Juventus vs Napoli on May 23, 2015 at the Juventus stadium in Turin. Juventus won the Coppa Italia on May 20, 2015 and the Italian League today after their 3-1 victory over Napoli. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint Andrea Pirlo, a Juventus világbajnok labdarúgója hamarosan hivatalosan bejelenti, hogy a New York City FC-nél folytatja pályafutását.

A 36 éves irányítónak egy év múlva jár le a szerződése a Bajnokok Ligája-döntős torinói együttesnél, ám már az előző szezon végén megindultak a találgatások arról, hogy az észak-amerikai MLS-ben érdekelt New York-iakhoz igazolhat, amelynél többek között David Villa és Frank Lampard is a csapattársa lesz.

Pirlo Amerikában folytatja Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A La Gazzetta dello Sport kedd este internetes oldalán már kész tényként írta meg, hogy Pirlo napokon belül aláírja új szerződését, és Frank Lamparddal együtt július 13-án mutatkozik be új együttesénél. A 115-szörös olasz válogatott futballista évi ötmillió eurónak megfelelő összeget fog keresni az Egyesült Államokban.

Pirlo négy éve szerződött az AC Milantól a Juventushoz, mellyel sorozatban négy bajnoki címet szerzett, és idén - a BL-döntőbe jutás mellett - az Olasz Kupát is elhódította.