Vágólapra másolva!
A győri úszósport első felnőtt bajnoki címét szerezte meg az országos bajnokság második napján Jakabos Zsuzsanna, aki 200 méter vegyesen nyert.

A hazai környezetben versenyző úszó előtte két századdal maradt le a bajnoki címről 100 méter pillangón, amelyen Verrasztó Evelyn előzte meg milliméterekkel. A férfiaknál Cseh László remekelt 50 méter pillangón, míg Horváth Dávid 100 méter mellen lett magyar bajnok.

A legjobb sem elég jó Horváthnak

Külföldi sikerrel indult a nyílt országos bajnokság vasárnap, ugyanis Horváth Dávid hiába vezetett 99 méteren át, az utolsó centimétereken megelőzte őt az olasz Edoardo Giorgetti. Kettejük között kilenc századmásodperc volt a különbség.

"Ilyenkor nagyon mérges vagyok magamra. Egyrészt, hogy nem nyertem, másrészt, hogy nem sikerült 1:02-n belülre kerülni, pedig nagyon szerettem volna. Két tizeddel így is megjavítottam a legjobbamat, de még jobbat szerettem volna" - mondta a finálé után a Kőbánya SC versenyzője.

Milliméterek döntöttek a legjobbak között


A női 100 méter pillangó fináléja elképesztő hajrában dőlt el: a walesi Alys Thomas szintén épphogy a magyar elit előtt ért célba (59.13). A három kiváló hazai úszó között milliméterek döntöttek: a magyar bajnoki cím Verrasztó Evelyné lett (59.26), mögötte Jakabos Zsuzsanna és Szilágyi Liliána két századdal lemaradva holtversenyben csapott célba (59.28).

"Meglátjuk, milyen számok maradnak a végére, de mivel kétszáz vegyes nincs, száz pillangón valószínűleg indulok egy hónap múlva Kazanyban a világbajnokságon" - mondta Verrasztó. "A magyar bajnoki címnek örülök, az az igazság, hogy még nem vagyok valami jó formában, idén eddig ez a legjobb időm, ezt most meg kell becsülni."

Cseh a formájáért küzd

Az 50 méter pillangón az ezüstérmes Takács Krisztiánt 14 századdal megelőző Cseh László azt mondta, Canet-ban ennél jobban ment az úszás, most alapvetően azért küzd, hogy a betegsége után visszanyerje a formáját. Szerinte ennek fényében nem rossz a mostani teljesítménye.

A napot egy újabb hazai siker zárta: a győri klub történetének első magyar felnőtt bajnoki címét Jakabos Zsuzsanna szerezte meg, ugyanis 200 méter vegyesen magabiztosan lett aranyérmes.

Jakabos elégedett


"Nagyon boldog vagyok, hogy immár stabilan képes vagyok hozni a 2:12-t, ez nem először sikerül az idén. Abban reménykedem, hogy a világbajnokságon tudok 2:10-et is majd" - mondta Jakabos.


A nap krónikájához tartozik, hogy délelőtt 100 méter háton ott volt az utolsó előfutamban Hosszú Katinka, aki ezzel "letudta" a válogatott versenyzők számára kötelezően előírt indulást, és többször már nem száll vízbe az ob-n.

Ma délelőtt 59,89-et sikerült úsznom 100 háton Győrben, az Országos Bajnokságon. Nagyon örülök ennek az időnek mivel...

Posted by Katinka Hosszu on 2015. június 28.


Hosszú sérüléstől tart

"Habár ez nem rám vall, sajnos több versenyszámban nem állok rajthoz az idei bajnokságon. Ez számunkra nagyon nehéz döntés volt, mivel imádok Magyarországon és magyar közönség előtt versenyezni, de a hosszú távú céljaink érdekében ez volt a legokosabb döntés" - írta Facebook-oldalán a világbajnok úszó, aki azzal indokolta további távolmaradását, hogy "nincs megfelelő bemelegítő medence, ami komoly sérülésveszéllyel járhat".

Az ob vasárnapi magyar bajnokai:

férfiak:
100 m mell: Horváth Dávid (Kőbánya SC) 1:02.16 p
50 m pillangó: Cseh László (Eger) 23.81 mp

nők:

100 m pillangó: Verrasztó Evelyn (Jövő SC-FCSM) 59.26 mp
200 m vegyes: Jakabos Zsuzsanna (Győr) 2:12.44 p