Így ismerkednek a női testtel a 40 éves szüzek

japán szűz
Vágólapra másolva!
Japánban rajzterápiával igyekeznek úrrá lenni egy szokatlan, ám komoly társadalmi problémán: a szigetországban egyre növekszik azon középkorú férfiak csoportja, akik még sosem létesítettek szexuális kapcsolatot nővel. A 40-es szüzeknek most saját akadémiát alapítottak, ahol apró lépésekben építhetik fel önbizalmukat. 
Vágólapra másolva!

Az aktrajzolás nem pusztán a művészi készségeket fejlesztheti, hanem

a női test megismerésének és közelhozásának eszköze is lehet.

Ezt ismerte fel Shingo Sakatsume, aki megalapította Tokióban a Szűz Akadémiát a szexualitástól elidegenedett férfiak számára.

Mindent ural a szexuális fantázia, mégsem beszélnek a szexről Forrás: Origo

A „40 éves szűz” ugyanis nem vígjátéki téma, hanem egy aggasztó társadalmi probléma megnevezése a szigetországban. Egy 2010-es felmérés kimutatta, hogy négyből egy egyedülálló, középkorú, japán férfi még soha életében nem létesített szexuális kapcsolatot.

Önbizalmukat vesztették

Ez a japánul yaramisónak nevezett férfitípus egyre gyakoribb az utóbbi években, amiben az országot sújtó gazdasági válság is jelentős szerepet játszott.

„Az anyagi háttere megingásával együtt sok férfi az önbizalmát is elvesztette”

– nyilatkozta Yoko Itamoto házasságközvetítő az AFP-nek. A jelenség másik összetevője szerinte az előre elrendezett házasságok csökkenése, ami sok japánt szintén támpont nélkül hagyott a párválasztásban.

Az aktrajzolás fontos része a kurzusnak Forrás: AFP Photo/Yoshikazu Tsuno

Későn házasodnak

Az akadémiát vezető Sakatsume szerint mindez nagy szerepet játszik abban, hogy a japánok általában későn házasodnak, és ez az ország egyre romló demográfiai adatain is megmutatkozik. Japán szerinte ellentmondásos ország, ahol egyfelől mindent a szexuális fantáziák képi ábrázolása ural, másrészt viszont senki nem akar beszélni erről a témáról.

Nincs rajtuk nyomás

Ezért alapította meg a Szűz Akadémiát, ahol egy éves képzésben kerülhetnek közelebb a szexualitáshoz a tanoncok. A kurzus egy százoldalas tankönyvön alapul, de az aktrajzolás is fontos része a női test megismerésének.

A kurzus lehetővé teszi a yaramisók számára, hogy semleges térben találkozzanak egy meztelen nővel, mindenféle romantikus vagy szexuális elvárástól mentesen.

A modellek teste elképesztően gyönyörű” – mondta Takashi Sakai, az akadémia egyik tanítványa. „Megtanulhattam például, hogy a női mellnek, sőt, a nemi szervnek is számtalan különböző formája létezik”.