Vágólapra másolva!
A veszprémi férfi kézilabdacsapat eddigi névadó szponzora, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja.

"Az MKB Bank korábban is ragaszkodott ahhoz, hogy a tőle érkező támogatás meghatározott részét az utánpótlásra fordítsa az egyesület. A most lejárt támogatói szerződést erre ráerősítve, a jövőben kizárólag az utánpótlásra koncentrálva kívánja megújítani a bank. Ezzel párhuzamosan

névadó főszponzorból a Veszprém egyszerű támogatójává válik

azzal a meggyőződéssel, hogy a Veszprém világos jövőképpel és garantált jövővel rendelkező, maximálisan piacképes csapat" - olvasható a pénzintézet hétfői közleményében, amelyben az is szerepel, hogy tíz év alatt több mint kétmilliárd forinttal támogatta a klubot.

Az MKB Bank indoklása szerint a változás a hitelintézet szponzorációs gyakorlatának egészével is összefüggésben van, hiszen azt az eddigieknél visszafogottabban és hangsúlyosabb utánpótlásfókusszal kívánja folytatni. Példaként említi, hogy a Magyar Úszó Szövetséggel a 2017-es vizes-világbajnokság támogatására megkötött együttműködésnek szerves és meghatározó része a 2019-es junior világbajnokság szponzorációja.

Az MKB Bank 2005 óta volt névadó szponzora a Veszprémnek, amely azóta 23 trófeát nyert,

az elmúlt szezonban pedig története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.